Nyheterav Peter KarlbergNya kostrådsförslag från Livsmedelsverket: ”Högst 350 gram rött kött i veckan”Svenskarnas matvanor sågas av Livsmedelsverket • Nutritionist: ”Inte som de borde vara”
InsändareRent ut sagt pinsamt, ”Madeleine”!Jag kan inte låta bli att förundras över alla hittepå-argument som förs fram utan några som helst riktiga grunder, menar signaturen ”Em”.
InsändareVäxtbaserad kost behöver inte vara konstgjordVad är så fel att med handling visa respekt och medkänsla för vår hälsa, klimat, djuren och miljön? Det undrar Johanna Månsson.
InsändareTrött på tjat om bönor!Jag vill äta det jag kan, vill och har råd med, menar signaturen Madeleine.
InsändareVälj växtbaserad mat för djurens och planetens skullJag förstår att KRAV inte riktigt vågat bli inspirerade av vad Danmarks regering upprättat. Men om Sverige har en egen handlingsplan kan vi bidra med att försöka rädda Moder Jord, menar debattören Johanna Månsson.
InsändareRädda Östersjön – byt biffen mot bönor i sommarLåt din gaffel bli ett verktyg för förändring, uttrycker Jonas Norberg.
Ledareav Elin VenholenDärför är det fel med skatt på sockerStaten hör inte hemma i mataffären. En sockerskatt är ett för långtgående ingrepp i hur vi lever våra liv.
InsändareRött kött är hälsosamt – ät en sammansatt kostJag har inte påstått att växter känner smärta, jag påstod att växter producerar ämnen för att inte bli uppätna, gifter med mera, menar signaturen.
InsändareJag hade varit stammis i matsalen om vi fick grytor och grötFör det första kanske det är så att vi ungdomar syns mest på Hemköp på rasterna, men det är inte bara godis och läsk vi köper utan mat, menar signaturen ”Bortskämda elever”
InsändareVad är det med veganer?Är de så osäkra på sin kost att de hela tiden måste tvinga andra att också äta den? Det undrar Lennart.