Evy – en av alla som bidrar till julklappsinsamlingen

TTELA:s julklappsinsamling gör succé. En av alla som vill bidra är Trollhättebon Evy Jessen, 88 år. Men med ett värkande ben kan hon inte ta sig till uppsamlingsplatsen i Trollhättan. TTELA vill givetvis hjälpa till och åker därför till huset där hon bor.

ANNONS
|

20 små barnfötter kommer snart att värmas av handstickade mjuka raggsockor. Det har Evy Jessen sett till.

Hon kan inte ta sig till TTELAs uppsamlingsplats i Trollhättan, i stället åker vi till huset på Stavre där hon bor.

LÄS MER:Rusning till TTELA:s insamling

– Jag hade tänkt att ge bort dem till en julmarknad som skulle varit i november, men allt sådant blev ju inställt. Eftersom jag vill göra något gott passar det bra att skänka sockorna till den här insamlingen i stället, säger hon när vi möts i hennes trappuppgång.

Blandade färger

Evy Jessen har stickat i ”hela sitt liv”. Förr om åren blev det mycket tröjor men orken räcker inte riktigt till för 88-åringen som för övrigt är ofantligt pigg. Bil körde hon tills för två år sedan.

ANNONS

– Jag ramlade och bröt lårbenet och har problem med ett knä i samma ben. Men jag stickar fortfarande mycket, framför allt sockor, vantar och grytlappar.

Sockorna har varit klara ett tag och nu är Evy nöjd över att barn som behöver ska få dem. Hon lämnar över påsen med raggsockorna i blandade färger och olika storlekar, så att redaktionen kan förvandla varje par till en liten klapp.

Lovisa Mejjer på TTELA tar emot en stor kasse med paket från Britt Holmkvist Sundfeldt som tycker att insamlingen är ett fantastiskt bra initiativ.
Lovisa Mejjer på TTELA tar emot en stor kasse med paket från Britt Holmkvist Sundfeldt som tycker att insamlingen är ett fantastiskt bra initiativ. Bild: Andreas Olsson

Över förväntan

Tillbaka på redaktionen i Trollhättan är insamlingen på gården i full gång. Britt Holmkvist Sundfeldt är där med ett par påsar.

– Detta är ett fantastiskt initiativ! Jag har handlat nya grejer till både flickor och pojkar i åldrarna 4+ och 8+ eftersom mina barnbarn fortfarande använder sina saker, berättar hon.

Mamma och dotter vill också vara med att bidra.
Mamma och dotter vill också vara med att bidra. Bild: Andreas Olsson

Louise Abrahamsson, digital marknadsansvarig på TTELA och den som ansvarar för insamlingen, är överväldigad.

– Jag är mållös, vi har fått fantastiskt många julklappar. På redaktionen i Vänersborg ligger 700 julklappar och i dag första timman här i Trollhättan har det kommit in flera hundra. Då är det ändå en dag kvar av insamlingstiden. Det har gått över förväntan, säger hon.

LÄS MER:Så gör du för att skänka en julklapp

Detta är ju en insamling som TTELA arrangerar tillsammans med Röda korset, och om de inte har möjlighet att dela ut alla klappar, kommer Louise Abrahamsson att kontakta andra organisationer som kan hjälpa till.

ANNONS

– Varenda ett av paketen ska ut till barn i vårt område, det kommer vi att se till, säger hon.

Vill du vara med i julklappsinsamlingen? Sista chansen är i Trollhättan, i morgon fredag mellan klockan 11.00 och 14.00.

ANNONS