Matmors succé med hemleverans – är störst i Sverige

Icabutiken som ligger i Trollhättans centrum är en av de största matbutikerna på Foodora i Sverige.
– Behöver du ett sexpack öl och ett paket kondomer fixar vi det, säger Icahandlaren Christian Palmén.

ANNONS
|

Det är sedan tidigare känt att virtuella kök har ökat kraftigt och att många beställer hemleverans av mat. Ica Matmor är en av de affärer som valt att följa det populära konceptet.

– Vi hjälper kunderna att få hem varor på kort varsel om de inte har möjlighet att ta sig ut, om man till exempel har tagit sig ett glas vin och vill ha dippsås till chipsen, säger Icahandlaren Christian Palmén.

Bland de största i landet

Ica Matmor är en av de största matbutikerna i Sverige på Foodora, däremot ligger de inte alltid överst på topplistan.

– Vi är störst men inte varje vecka, om det till exempel regnar här är det fler som beställer hemleveranser, säger Christian Palmén.

ANNONS

Anledningen till att det har varit en bärande idé för butiken tror butikschefen, Niclas Sardellis, beror på flera saker.

– Foodora har ju exploderat de senaste åren med möjligheter att beställa från alla möjliga ställen. Det vinnande konceptet tror jag är att vi är en av de första livsmedelsbutikerna i Trollhättan med tjänsten. Staden har också ett väldigt bra läge geografiskt och även med folket, säger han.

Högre omsättning

Butiken drar in fem till tiotusen kronor mer per dag genom hemleveranser. Den extrakostnad som kunden får betala när en beställning görs via budföretaget, går däremot inte till matbutiken.

– De som jobbar med att köra ut varorna ska också få in pengar. Vi tjänar inte mer på Foodora än vanliga varor, säger Christian Palmén och fortsätter:

– Alla vill ju ha lägre priser. Men det skulle vara tråkigt om de kunderna som kommer hit och köper sina varor ska vara med och subventionera för de som inte orkar eller har möjlighet att komma hit.

Christian Palmén tror däremot att det kan finnas flera olika orsaker till att det går bra för butiken i stort.

– Vi har ökat i kundantal varje månad sedan pandemin. Sen är ju frågan om det är tack vare Foodora, eller om det beror på alla bra medarbetare eller Tiktok, säger han.

ANNONS

Populäraste leveransvarorna

Föregående vecka var det nudlar med biffsmak som var den populäraste varan att beställa hem från Ica Matmor via hemleverans. Däremot ser butikschefen, Niclas Sardellis, en varaktig trend.

– Vi säljer mycket av de tillbehör som man har till tacos, men det är också många som köper chips och energidrycker, säger han.

LÄS MER:Åtta restauranger i en – ”spökköken” får kritik

LÄS MER:Tiktoktrenden: Lokala butiker gör reklam – med anställda

ANNONS