Vårruset kommer tillbaka som vanligt

Inställt 2020 och digital lösning 2021. För första gången sedan 2019 står det nu klart att Vårruset blir av som vanligt, med allt från masstart till picknick.
– Vi går mot ljusare tider, säger Lisa Wassén, arrangör och medlem i Vänersborgs SK.

ANNONS
|

Efter regeringens besked att coronarestriktionerna tas bort den 9 februari kunde Vårruset idag ta beslutet att man återgår till ett klassiskt Vårrus i år. För Vänersborgs del är det den 5 maj på Sjövallen som gäller.

– Vi (Vänersborgs SK) hade idag ett möte med Marathongruppen, som är huvudarrangör. Då bestämde vi att vi kör som vanligt i år, det känns väldigt kul efter två år med andra lösningar, säger Lisa Wassén.

För annat har det varit. 2020, kort efter coronapandemin hade slagit till mot Sverige, ställde man in loppet helt och i fjol körde man med en så kallad hybridvariant där en telefonapplikation bidrog till upplevelsen. Där kunde man få träningstips, recept och föra träningsdagbok. För den som uppskattade appen finns det goda nyheter.

ANNONS

LÄS MER:Tusentals löpare under Vårruset – frossa i bilder här

– Appen är kvar i år, man behöver ladda ner den på nytt men alla anmälda får tillgång till den. Vi tyckte det var en bra grej och den var uppskattad så det ska bli roligt att få utveckla den mer, säger Lisa Wassén, arrangör och medlem i Vänersborgs SK.

Viktigt för föreningen

Att Vårruset återigen blir av utan restriktioner är viktigt för Vänersborgs SK, klubben som arrangerar Vårruset Vänersborg.

– Vårruset är en stor grej för föreningen. Det är många som lägger ner mycket tid och det ger en bra inkomst till kassan, säger Lisa Wassén.

I dagsläget är det runt 500 anmälda till loppet. En sjättedel av målsättningen.

– Vårt mål är att få minst 3000 deltagare! Vi tror absolut det är möjligt. Vi har ett stort upptagningsområde. Alltifrån Vänersborg och Trollhättan till delar av Skaraborg, Bohuslän och Dalsland.

Man hoppas att borttagandet av restriktionerna ska få fler att anmäla sig. Inte minst då man nu vet att det blir av, och i vilken form.

– Det är många arbetsplatser som brukar ha lag. Nu när man kan träffa sina kollegor igen tänker vi att man kan prata ihop sig på jobbet och anmäla sig tillsammans, säger Lisa Wassén.

– Man får ha en kul kväll tillsammans med sina vänner!

ANNONS

Vårruset Vänersborg går av stapeln den 5 maj klockan 19 på Sjövallen. Läs allt om årets lopp här.

Vårrusets prisstege

Beroende på när du anmäler dig så varierar priset.

Fun Run

18 januari - 28 februari: 270 kronor.

1 mars - 29 mars: 295 kronor.

30 mars - tre dagar innan loppet: 320 kronor.

På plats: 370 kronor.

Tidtagning (för att få en officiell tid och hamna i resultatlistan)

18 januari - 28 februari: 320 kronor.

1 mars - 29 mars: 345 kronor.

30 mars - tre dagar innan loppet: 370 kronor.

På plats: 420 kronor.

ANNONS