Trollhättans världsmästare i dubbel, Kristian Karlsson, inleder EM i München.
Trollhättans världsmästare i dubbel, Kristian Karlsson, inleder EM i München. Bild: MANFRED SCHILLINGS

Världsmästaren Kristian Karlsson inleder jakten på EM-medalj

Kristian Karlsson är regerande världsmästare i dubbel ihop med kollegan Mattias Falck.
Nu går Trollhättestjärnan in i EM – för att slåss om nya mästerskapsmedaljer.
– Jag tror de (Mattias och Kristian) är rätt sugna på att vinna ett EM också, säger förbundskaptenen Jörgen Persson till Sveriges Radio.

ANNONS
|

I helgen inleds EM-veckan i München med totalt nio olika sporter som sammanstrålat sina Europamästerskap till samma tid och plats där bordtennisen är en av dem.

För Trollhättestjärnan Kristian Karlsson innebär det såklart möjlighet till en ny mästerskapsframgång.

För ingen har väl glömt det Karlsson gjorde tillsammans med sin vän och kollega Mattias Falck borta i Houston Texas i december förra året. Duon lyckades äntligen få den där riktiga fullträffen, gick hela vägen genom mästerskapet och fick ställa sig högst upp på VM-pallen.

Nu ska de försöka upprepa bedriften i Tyskland.

– Kristian och Mattias är högst rankade som världsmästare och jag tror de är rätt sugna på att vinna ett EM också. De har förlorat två finaler här innan, säger förbundskaptenen Jörgen Persson till Sveriges Radio.

ANNONS

”Väldigt speciellt”

Kristian Karlsson har såklart också alla möjligheter att uträtta bra saker i singelspelet. Hela det svenska laget är rankade bland de 16 bästa i Europa, men som störst individuell medaljkandidat står kanske trots allt den svenske jättetalangen Truls Möregårdh.

– Det är väldigt speciellt att gå in som förstaseedad såklart, men det är bara positiva tankar, säger Truls Möregårdh till SR.

Kristian Karlsson inleder singelspelet mot fransmannen Felix Lebrun och i dubbel väntar inledningsvis Samuel Walker och Tom Jarvis från England. Karlsson spelar även mix där han bildar lag med Stina Källberg.

ANNONS