Snart rullar Trollhättan Action Week, med bland annat Alliansloppet, igång.
Snart rullar Trollhättan Action Week, med bland annat Alliansloppet, igång. Bild: Stefan Bennhage

TTELA satsar stort på Action Week

En av årets sportsliga höjdpunkter innehåller mycket action och TTELA kommer att finnas på plats för att bevaka tävlingar och events under hela veckan.

ANNONS
|

Under helgen drar Trollhättan Action Week igång med brottningslandskamp och mountainbiketävlingar. Under veckan bevakar TTELA även AO-Loppet – ett evenemang för personer med funktionsvariationer – samt trailtävlingarna och förstås rullskidtävlingarna med Alliansloppet.

– Detta är en av de största sportsliga höjdpunkterna på året. Nu har vi ju fått beskedet att det på grund av pandemin inte kommer att finnas någon publik. Därför är TTELA:s bevakning såklart ännu viktigare, säger Adam Andersson som är sportjournalist på redaktionen.

TV4 har rättigheter att sända rullskidtävlingarna men TTELA är självklart på plats och rapporterar med text och foto. Och på fredagseftermiddagen sänder TTELA live från tävlingsområdet. Då utlovas både skarpa analyser från gäster och höjdpunkter från veckan. Sändningen kan ses på ttela.se.

ANNONS

– Vi summerar veckan och vi blickar också framåt mot helgen när bland annat motionärer och elit kör rullskidor, berättar Jonas Myrholm.

Han är journalist på TTELA och har antagit utmaningen att själv delta i Alliansloppet. Detta trots att han inte hade stått på ett par rullskidor i somras.

– Mitt i alla förvirring hoppas jag ändå kunna njuta. Det här med att åka rullskidor är mycket roligare än jag någonsin kunnat föreställa mig. Målet är att komma i mål i ett stycke, säger han.

Träningsresan mot Alliansloppet kan man följa i Jonas Myrholms blogg.

ANNONS