Trollhättans VK seriesegrare – nu väntar kval

Med bara två förluster på hela säsongen fick Trollhättans volleybollklubbs damer i helgen fira serieseger. Nu väntar kval till division 1.

ANNONS
|

I helgen besegrade Trollhättans VK Lindesberg med 3–0 och Bjärke med 3–1. Därmed kunde laget ta hem division 2 mellersta västra med en poängs marginal.

– Det känns fantastiskt roligt, säger lagets tränare Johanna Hermansson.

TVK gick in i säsongen med målsättningen att vinna serien, men var samtidigt medvetna om att det var ett tufft mål att sätta.

– Jag tänkte att chansen fanns att vi vinna. Men på grund av pandemin tappade vi en hel säsong (2020/2021). Dessutom är vi i ett generationsskifte på damsidan både i fråga om ålder och i fråga om erfarenhet, så jag visste inte riktigt vilka spelare jag skulle ha tillgång till, säger Johanna Hermansson och fortsätter:

ANNONS

– Men jag såg en grym potential hos laget redan under försäsongen och gillade tanken på att sikta högt. Under hösten och i början av vintern har tjejerna, framförallt juniorerna, utvecklats jättemycket och gått från klarhet till klarhet så några veckor in på vårsäsongen kände jag att det skulle gå vägen.

Endast två förluster

När tabellen nu summeras har Trollhättelaget vunnit imponerande 16 matcher och bara förlorat två.

– Det har gått fantastiskt bra, såklart har vi haft dippar ibland men tjejerna har visat otrolig styrka i att komma tillbaka och fortsätta orka blicka framåt hela tiden. De få förluster vi haft har varit tuffa med tajta femsetare vilket såklart är svårare att hantera just i stunden. Men vi har lyckats fokusera på en match i taget, analyserat och fokuserat på vad som behöver förbättras och tagit med det in i träningsperioderna mellan matcherna.

Vad är det som gör att ni vinner serien?

– Som jag sa, att vi har lyckats fokusera match för match och klarat av att lämna dåliga prestationer bakom oss för att istället titta framåt. Och såklart målmedvetenheten, träningsviljan och förmågan att inte ge upp, säger Johanna Hermansson.

Kvaltider väntar

Segern innebär dock inte att laget spelar i division 1 nästa säsong, utan nu väntar ett kval.

ANNONS

Kvalet avgörs i två steg och första kvalomgången spelas 9 april i Göteborg. Där möter TVK Göteborg Volley B, seriesegrarna i division 2 västra, och Lunds BK, seriesegrare i division 2 södra. Ettan och tvåan där går vidare till steg två som spelas 23-24 april.

Dit kommer lagen från division 1 södra in, Ljungby VK (tiondeplats) och KFUM Jönköping A (elfteplats).

– Vi firade seriesegern snabbt och intensivt och nu går vi in i en träningsperiod med fullt kvalfokus, säger Johanna Hermansson.

ANNONS