Kristian Karlsson gick till kvartsfinal i Europe top-16 Cup.
Kristian Karlsson gick till kvartsfinal i Europe top-16 Cup. Bild: MANFRED SCHILLINGS

Stor dramatik när Kristian Karlsson slogs ur Europacupen

Trollhättans regerande dubbelvärldsmästare Kristian Karlsson tog sig vidare till kvartsfinal i Europe top-16 cup i Schweiz och ställdes mot landslagskollegan Truls Möregårdh.
Det blev en gastkramare.

ANNONS
|

Det var i Houston, Texas, som Kristian Karlsson tillsammans med bästa vännen och dubbelpartnern Mattias Falck stod för en makalös bragd när duon tog sig hela vägen till att få titulera sig som världsmästare.

I helgen jagade dock Trollhättesonen framgångar på egen hand när han tävlade i Europe top-16 cup i schweiziska Montreux.

Karlsson inledde mot ryssen Kirill Skachkov och här skulle det bli total dominans från dubbelvärldsmästaren.

Skachkov bjöd visserligen upp lite i det sista setet, men Kristian Karlsson eliminerade ryssen med solklara 4–0 i set.

I och med segern var Karlsson vidare till kvartsfinal där landsmannen och framtidslöftet Truls Möregårdh väntade. Matchen blev inledningsvis väldigt tajt där Möregårdh tog det första setet med 13–11 och Karlsson kvitterade direkt i det andra.

ANNONS

Därefter tog Möregårdh över matchen och vann tredje setet överlägset, knep sedan även det fjärde och såg ut att storma mot segern.

Men Kristian Karlsson gav sig inte.

”Kommer fler finaler”

Trollhättesonen tog sig tillbaka i matchen och kvitterade till 3–3 i set. Men i det sjunde och och avgörande setet var det ändå Möregårdh som lyckades vara bäst när det gällde. Han tog hem det avgörande setet med 11–9.

Truls Möregårdh slutade tvåa i Europacupen.

– Det kommer bli många fler stora finaler för hans del som han att kommer vinna. Denna tävling får vi se som bonus eftersom han inte ens skulle varit med och att då dessutom gå till final är riktigt starkt, säger förbundskaptenen Jörgen Persson till Svenska Bordtennisförundets hemsida.

ANNONS