Bild: JONAS LJUNGDAHL

Regeringens besked: Gymnasieungdomar får idrotta igen

Nu får även gymnasieungdomar idrotta igen. Det meddelade regeringen under torsdagens pressträff.
– Verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt, säger Amanda Lind (MP), minister med ansvar för idrottsfrågorna.

ANNONS
|

Ungdomars möjlighet att idrotta har varit en stor fråga under den rådande pandemin. Under delar av vintern var alla kommunala inomhusidrottsanläggningarna helt stängda i TTELA:s bevakningskommuner.

Det ändrades i slutet av januari, men bara för ungdomar födda 2005 eller senare.

Under torsdagens presskonferens kom besked om ytterligare lättnader: Gymnasieungdomar ska få idrotta, därmed höjs åldersgränsen till barn födda 2002 eller senare.

Detta under förutsättningar att föreskriften om allmänna råd kan följas.

– Verksamheter för barn och unga födda 2002 och senare bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt, säger kultur- och demokratiminister, samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, Amanda Lind (MP) under pressträffen.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Lokaler och anläggningar bör således hållas öppna för idrotts- och fritidsaktiviteter, även för unga i gymnasieåldern. Precis som för de yngre barnen.

Amanda Lind skickade även med en uppmaning under presskonferensen.

– Nu behöver vi alla ta ansvar inte bara för att minska smittspridningen. Utan också för att minska de negativa hälsoeffekterna för barn och unga.

ANNONS