Johan Wissman och Nils van der Poel är båda fortfarande med i kampen om segern i Mästarnas Mästare.
Johan Wissman och Nils van der Poel är båda fortfarande med i kampen om segern i Mästarnas Mästare. Bild: EMMA WALLSKOG

Nils van der Poel: ”Jag var jättenära att dö”

Nils van der Poels succé i Mästarnas Mästare fortsätter och skridskostjärnan från Trollhättan har lyckats säkra en ny immunitet – men på vägen dit var han också väldigt nära att göra ett ödesdigert misstag.
– Fy fan, jag höll på att dö, utbrast van der Poel i programmet.

ANNONS
|

Han nominerade sig själv till Nattduellen i SVT-programmet Mästarnas Mästare förra veckan och ställdes där mot den tidigare storsimmaren Anders Holmertz, men Nils van der Poel var trots det aldrig riktigt nära att bli utslagen.

Skridskokungen från Trollhättan var helt enkelt för snabb och för bra – och det var han även för de andra i tävlingarna den här veckan.

Grenarna den här gången innebar bland annat ett uthållighetstest på fem minuter där Nils van der Poel slutade tvåa bakom gymnasten Jonna Adlerteg efter att ha visat upp en liknande taktik som den han hade på skridskobanan.

Det vill säga ett lite lugnare tempo i början och när de andra började tröttna exploderade han istället.

ANNONS

Hyllningen: ”Galet bra”

Men totalsegern i veckans program och immuniteten till nästa vecka säkrade han ändå i en orienteringstävling i stadsmiljö där Nils van der Poel imponerade enormt och vann överlägset.

”Din insats är galet bra”, säger programledaren Mikael Leijnegaard till van der Poel.

Däremot kunde orienteringen slutat betydligt värre för Nils van der Poel.

Under tävlingens gång tog han nämligen fart mot vad han trodde var ett litet ”staket” som han tänkte hoppa över, men som egentligen visade sig vara en mur där det var många meter till marken på andra sidan.

Tack och lov lyckades han upptäcka vad som höll på att hända i sista stund och hann stanna med bara ena foten på murkanten.

– Fy fan! Jag höll på att dö, utbrast van der Poel panikartat när han sedan sprang vidare.

Fem kvar i kampen

Efter tävlingen berättade han också om händelsen.

– Jag var jättenära på att dö. Jag fattade inte att det var en mur, men jag tänkte ändå att det kanske är bra att kolla vad som är på andra sidan innan jag hoppar. Det var över fem meter ner, sju kanske, säger Nils van der Poel i programmet.

I programmets Nattduell fick bandylegendaren Andreas Bergwall och den tidigare längdskidåkaren Jörgen Brink göra upp mot varandra. Där var det Brink som drog det längsta strået och eliminerade Bergwall.

ANNONS

Kvar i Mästarnas Mästare är nu fem stycken som gör upp om slutsegern. De fem är Nils van der Poel, Jonna Adlerteg, Jens Byggmark, Jörgen Brink och Johan Wissman.

LÄS MER:Nils knäcktes i ruggig duell i Mästarnas Mästare

LÄS MER:Skada stoppade Nils tävling i Mästarnas mästare: ”Pojkdröm”

ANNONS