Nils van der Poel kan prisas stort på Idrottsgalan ikväll. Här är han på plats ihop med sin syster Hanna van der Poel.
Nils van der Poel kan prisas stort på Idrottsgalan ikväll. Här är han på plats ihop med sin syster Hanna van der Poel. Bild: JESPER ZERMAN

Nils van der Poel inför Idrottsgalan – redo att prisas

Var statyetten han fick för Årets prestation på Idrottsgalan förra året håller hus har han ingen aning om, men Nils van der Poel är en klar favorit till att prisas även den här upplagan.
Om det händer hoppas han främst på en sak.
– Att jag inte gör bort mig på scenen, säger Nils van der Poel till Sportbladet.

ANNONS
|

Nu är det inte långt kvar till Idrottsgalan 2023 är i gång och personerna och prestationerna från det gångna året ska hyllas.

Trollhättans skridskofenomen Nils van der Poel är nominerad i hela tre kategorier efter det makalösa år han har bakom sig och kan i teorin kamma hem Årets prestation, Årets manliga idrottare och Jerringpriset.

Till skillnad från förra året, där van der Poel fick pris för Årets prestation, är han på plats den här gången och Sportbladet har tagit pulsen på honom inför galans start.

– Jag tror inte jag haft så mycket förväntningar över huvud taget. Det är väldigt kul att vara här. Det är många härliga människor och man firar ju liksom idrotten i sin helhet och det har ju legat mig väldigt varmt om hjärtat, säger Nils van der Poel till Sportbladet.

ANNONS

När Nils van der Poel prisades förra gången var det vännerna Nils Petersén och Mikael Helgesson som tog emot priset åt honom då han själv låg i förberedelser inför OS.

Var själva statyetten tagit vägen sedan dess har han däremot ingen aning om.

– Jag har fortfarande inte fått den grejen, själva statyetten. Mina polare har behållit den, så jag vet inte var den är, säger van der Poel och skrattar.

Yngst någonsin

När Sportbladet frågar Nils van der Poel, som tidigare in varit så brydd i priser, nu ändrat uppfattning svarar Trollhättesonen:

– Priser har jag alltid brytt mig om, men utmärkelser har jag lite svårare för.

Utöver Nils van der Poel kan även Trollhättans bordtennisstjärna Kristian Karlsson. Han är, tillsammans med sin dubbelkollega Mattias Falck, nominerad i kategorin Årets lag.

Dessutom kan 14-årige Hampus Bjelkengren som själv startat Velanda Basket utses till Årets peppare på galan. Skulle han ta hem det priset så blir han den yngsta pristagaren på Idrottsgalan någonsin i sin kategori.

Hampus Bjelkengren på Idrottsgalan ihop med Carolina Klüft.
Hampus Bjelkengren på Idrottsgalan ihop med Carolina Klüft. Bild: Privat

LÄS MER:Kristian Karlsson borta från Jerringpriset – Nils van der Poel kvar

LÄS MER:14-åring från Velanda kan prisas på Idrottsgalan

ANNONS