Marianne Ahlborgs stora lycka – har blivit mamma till en dotter

En plötslig och oväntad komplikation ledde till veckor på sjukhus, stor oro och ett akut kejsarsnitt – men nu har hon äntligen fått komma hem och landa i den efterlängtade ”bebisbubblan”.
Boxningsstjärnan Marianne Ahlborg har blivit mamma till en dotter.
– Jag kunde aldrig anat hur mycket man kan känna på så kort tid, säger Ahlborg.

ANNONS
|

”Nu kan vi inte hålla oss längre. I sommar blir vi tre och vi är så himla lyckliga. Förhoppningsvis går graviditeten bra så vägen tillbaka till ringen inte blir särskilt lång – men först ska jag ta mig i genom min största match. Jag kommer tillbaka”.

Det var den 30 januari som Marianne Ahlborg offentliggjorde i sina sociala medier att hon och sambon Alex da Silva väntade barn och att boxningskarriären skulle sättas på tillfällig paus.

Nu är den största matchen avklarad. Den 16 juni blev Marianne mamma när dottern Julia kom till världen.

– Det går liksom inte att beskriva känslorna. Det är någonting man måste uppleva. Jag kunde aldrig anat hur mycket man kan känna på så kort tid från att hon kom ut. Det är mycket känslor och verkligen superkul att vara mamma. Det blir verkligen ett helt annat liv, säger Marianne Ahlborg när TTELA får en pratstund med henne.

ANNONS

Hon och familjen har sedan ett par dagar tillbaka fått komma hem igen. Det efter en lång sjukhusvistelse och en förlossning som kom betydligt tidigare än vad som förväntades.

– Det har varit väldigt speciellt, säger Marianne.

Plötslig problematik

Det var med drygt åtta veckor till den beräknade födseln som Marianne åkte in till sjukhuset med värkar. Fram tills dess hade graviditeten gått väldigt bra så hon räknade med att det skulle bli en snabb koll och sedan hemfärd igen.

Så blev det däremot inte.

– Jag har ju tränat under hela graviditeten och mått bra så det var egentligen en slump när vi åkte in för att jag hade lite värkar, men det var då de upptäckte att hon inte hade det så bra i magen. Jag blev väldigt förvånad och det kom lite som en chock, säger Ahlborg.

Läkarna blev tvungna att behålla Marianne på sjukhuset och två veckor senare fattades beslutet att göra akut kejsarsnitt.

– Det är klart att det har varit mycket oro. Det har varit påfrestande psykiskt, men när hon kom ut så var det en lättnad när man fick se att allt var bra. Hon var beräknad till den 27 juli och kom den 16 juni, men det har gått bra.

ANNONS

Mammas fotspår eller inte?

Familjen blev kvar på sjukhuset i ytterligare en vecka eftersom att Julia föddes så tidigt, men nu har de alltså äntligen fått komma hem och börja landa i den nya vardagen.

– Man hade räknat med att vara gravid nästan hela sommaren och inte att det skulle bli så här dramatiskt, men nu är man bara tacksam över att allt gått bra och att hon mår bra. Nu ska hon bara växa till sig lite och få lite mer krafter. Hon vägde bara två kilo när hon föddes, så hon var pytteliten verkligen. Hon är en riktig liten fighter, säger Ahlborg.

Om den lilla fightern så småningom kommer gå i sin mammas fotspår och bli boxare hon också kan bara framtiden utvisa, men det är såklart inte omöjligt.

– Risken finns (skratt). Hon kommer vänja sig vid att vara kring träning kan jag säga. Sedan vad hon bestämmer sig för att göra får vi se. Det ska bli kul att ha med henne på allting som man tänker kommer komma när man drar i gång med boxningskarriären igen. Jag ser verkligen fram emot att få ha med henne på resan och jag ska visa min dotter att allting är möjligt och att inga drömmar är för stora, säger Marianne Ahlborg.

ANNONS
ANNONS