Burvaktare. THC:s målvakt Malin Karlsson och hennes lagkompisar går för fjärde segern för säsongen i kvällens match mot Göteborg HC 1.
Burvaktare. THC:s målvakt Malin Karlsson och hennes lagkompisar går för fjärde segern för säsongen i kvällens match mot Göteborg HC 1.

THC vill bryta förlustsvit

Trollhättans HC Ladies är inne i en tung period med fem raka förluster. Men i kvällens match mot Göteborg HC 1 hoppas man vända den negativa trenden.

ANNONS
|

Senast de båda lagen möttes vann Trollhättans HC med 3-0. Det var lagets andra match och andra vinsten i debutsäsongen i division 1. En riktig smakstart med andra ord.

Men sedan dess har det gått tungt, en vinst och sex förluster.

– Vi har haft det lite motigt det senaste. Vi är inte nöjda med resultaten, men vi har varit med bra i matcherna och är nöjda med spelet. I kväll hoppas vi att vi kan vända det här och ta en seger, säger Kent-Arne Svensson, tränare THC Ladies.

Vinsten mot GHC 1, vilkas förstalag spelar i SDHL, på bortaplan i oktober räknar Kent-Arne Svensson som en av de mer betydelsefulla vinster för det unga laget från Trollhättan.

ANNONS

– Sist hade de SDHL-spelare med i laget och ställde upp med det bästa lag de kunde, därför var den segern väldigt meriterande för oss.

Men det är inte samma lag som kommer till Slättbergshallen i kväll. GHC:s SDHL-lag är nämligen i Stockholm för att spela match mot AIK. Men oavsett lag är det inget som Kent-Arne Svensson lägger någon energi på.

– Vi har inte tittat så mycket på dem utan vi fokuserar på vårt eget. Vi kommer att sätta hög fart från början och ta tag i taktpinnen, säger han.

Ni är nöjda med spelet men inte resultatet, vad krävs för att ni ska vinna igen?

– Vi är lite tunna på anfallssidan, vår trupp består av fler backar än anfallare. Det har gjort att vi har fått skola om några backar och de klarar det defensiva arbetet väldigt bra, men skapar inte lika mycket framåt. Sedan har Hanna Thuvik varit iväg med landslaget och därför missat några matcher, samtidigt som Jonna Andersson är skadad, säger Kent-Arne Svensson.

Men till kvällens match är Thuvik tillbaka i laget igen och Svensson har stora förhoppningar på att kvällen kommer att sluta i dur.

ANNONS