Hedqvists mardröm: ”Det sämsta som kunde hända”

Försvarsjätten Victor Carlssons skada är en mardröm för Gripentränaren Joakim Hedqvist. Risken finns att han blir borta hela säsongen.
– Det var det sämsta som kunde hända för Gripen att han blev skadad, säger Adam Andersson i TTELA:s podd Bandyhörnan.

ANNONS
|

Gripen Trollhättan har senaste säsongerna gått från klarhet till klarhet – och förväntningarna inför denna säsong är höga.

– Gripen är ett givet kvartsfinallag i vinter, det måste jag ändå tro. Kanske kan de gå ännu längre, säger Ulf Thuresson, sportreporter på TTELA, i Bandyhörnan.

Victor Carlsson krockade med Felix Callander

Men inför premiären av elitserien har laget fått ett rejält avbräck. I lagets första träningsmatch krockade försvararen Victor Carlsson och medspelaren Felix Callander. Carlsson fick en fraktur på skenbenet och det kan vara än värre: Korsbandet kan vara av. I så fall kommer han säkerligen vara borta resten av säsongen.

– Jag kan inte se det på ett annat sätt än att det var det sämsta som kunde hända för Gripen att han blev skadad, säger Adam Andersson och Ulf Thuresson fyller i:

ANNONS

– Om Joakim Hedqvist, tränaren, fick välja någon som han inte ville ha skadad, så tror jag han hade plockat ut Victor Carlsson först av alla.

Ingen given ersättare

Carlsson har haft enorm betydelse för Gripen sedan han anslöt till klubben. Och någon given ersättare till honom finns inte.

– Om Hedqvist & company hade fått värva om – vilket man såklart inte kan – så tror jag de hade valt bort någon av sina offensiva nyförvärv för att få in en försvarspjäs.

Lyssna på hela avsnittet av Bandyhörnan i spelaren nedan:

Du kan också lyssna på exempelvis Spotify.

Alla avsnitt av Bandyhörnan hittar du här.

ANNONS