Elvira Tanderud blev utsedd till Årets kvinnliga idrottare på förra årets Idrottsgala i Trollhättan. Vem tycker du ska vinna den här gången?
Elvira Tanderud blev utsedd till Årets kvinnliga idrottare på förra årets Idrottsgala i Trollhättan. Vem tycker du ska vinna den här gången? Bild: Rickard Sköld

Gör din röst hörd – nominera till Trollhättans Idrottsgala

Mästerskapsmedaljer har tagits, lag har avancerat och många lokala idrottare har lyckats överträffa sig själva med sina prestationer.
Nu kan du vara med och bestämma vilka som förtjänar att prisas och hyllas för sina insatser det gångna idrottsåret på Trollhättans Idrottsgala 2023.

ANNONS
|

(Nomineringslänk finns längst ned i artikeln)

Nu börjar det närma sig en ny upplaga av Trollhättans Idrottsgala. Den 17 mars är det dags att lyfta fram personer och insatser under en kväll på Folkets hus.

För att få fram vinnarna behöver vi nu din hjälp.

Nu inleds nämligen nomineringsförfarandet där just du har chansen att föreslå namn på idrottare, ledare eller föreningar som du tycker förtjänar att prisas för sina insatser under idrottsåret 2022.

Det är totalt åtta olika kategorier där du kan nominera de som du anser gjort någonting alldeles extra (se faktarutan nedan).

Du kan föreslå kandidater i en eller flera kategorier. Viktigt i sammanhanget är att du skickar med en kort motivering till varför du valt just den kandidaten.

ANNONS

– Det är på många sätt ett otroligt idrottsår som vi har bakom oss och det finns just nu idrottare från Trollhättan som många andra kommuner bara kunnat drömma om att fostra. Vi brukar få in en hel del nomineringar i de olika kategorierna och jag hoppas verkligen att så många som möjligt vill vara med och tycka till även i år, säger TTELA:s sportchef Adam Andersson.

Grundkriterierna för nominering är att personen ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden. En nominerad förening ska ha sitt säte i Trollhättans kommun.

Finalisterna kommer att offentliggöras på ttela.se och i pappersupplagan inför Idrottsgalan och vinnarna presenteras på Folkets hus under galakvällen den 17 mars.

Klicka på den här länken för att komma till nomineringsformuläret!

Idrottsgalan 2023

Här är kategorierna:

– Årets prestation

– Årets kvinnliga idrottare

– Årets manliga idrottare

– Årets ledare

– Årets lag

– Årets genombrott

– Årets förening

– Årets eldsjäl

ANNONS