Robin Söder hade en framgångsrik, men också skadedrabbat fotbollskarriär.
Robin Söder hade en framgångsrik, men också skadedrabbat fotbollskarriär. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trollhättebon Robin Söder nobbade förslag från Juventus

Robin Söder nådde en nivå i sin fotbollskarriär som de flesta bara kan drömma om – men trots det fanns potentialen för så mycket mer.
I podcasten ”Hunden, katten, glassen” berättar nu 32-åringen om livet i Trollhättan, sitt tidiga genombrott och när han nobbade ett konkret förslag från Serie A-klubben Juventus.
– Jag hade bott i Göteborg i ett halvår och överlevde knappt där, säger Robin Söder i podcasten.

ANNONS
|

Det är de tidigare storspelarna och IFK Göteborg-profilerna Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén som driver podcasten ”Hunden, katten, glassen” där man i det senaste avsnittet får besök av en tidigare lagkamrat och tillika Trollhättebo.

Robin Söder var supertalangen som spåddes en alldeles lysande framtid som fotbollsspelare och även tog sig till allsvenskan, spel i Belgien, Danmark och till en landslagsdebut. Samtidigt fick han också väldigt stor del av sin karriär förstörd och hämmad av skadeproblem.

I ”Hunden, katten, glassen” öppnar Söder både upp om sitt tidiga genombrott, höjdpunkterna i karriären och de tuffa motgångarna han råkade ut för – men första frågan från Pontus Wernbloom gick rakt in på hemstaden Trollhättan.

ANNONS

”Vad händer där?”, frågar Wernbloom.

– Mycket, tänkte jag säga. Det är ett bra ställe att bo på. Frida (Bennhage, sambo) är ju därifrån så det är bra för ungarna tycker jag. Jag är ju från en by med 250 invånare så då är ju Trollhättan som en storstad. Det passar alldeles utmärkt. Det är full fart med fotboll och den stora grabben spelar hockey också, säger Robin Söder.

Uppvaktad av italienska storklubbar

32-åringen pratar väldigt ödmjukt om sig själv och sin karriär, men flera gånger flikar både Pontus Wernbloom och Tobias Hysén in och betonar förmågan som fanns hos Söder.

– Du var otrolig. Du var den största talangen jag spelat med, säger Wernbloom.

Och det var fler som såg den talangen.

Under Robin Söders framfart i IFK Göteborg landade inte minst ett konkret förslag från den italienska storklubben Juventus – men Söder tackade nej.

– Det var 2008 som Juventus hade en konkret förfrågan till Håkan (Mild). Håkan frågade hur jag kände och jag kände att jag hade bott i Göteborg i ett halvår och överlevde knappt där så hur skulle jag klara mig i Turin? Skulle jag åka dit och dricka rödpang? Det går ju inte, säger Söder och skrattar.

Han berättar också att både Milan och Newcastle visade intresse för honom.

ANNONS

Men så var det ju det där med skadorna.

Söder: ”Satte spärrar för mig själv”

Robin Söder drabbades tidigt av svåra skadeproblem som satte rejäla käppar i hjulen för honom. När Söder får frågan kring om han känner en bitterhet och tänker på vad som kunnat bli utan skadorna svarar han:

– Det jag känner är hur långt jag hade kunnat ta mig om jag fått vara frisk. Sedan ältar jag det inte nu, men där och då var det jobbigaste mina egna förväntningar. Jag satte spärrar för mig själv och det tog många år innan jag var bra igen, säger Robin Söder.

Robin Söder avslutade sin aktiva elitkarriär säsongen 2021, men har efter det gjort minicomeback för det profilstarka Trollhättans BoIS c-lag.

LÄS MER:Profilstarka Trollhättelaget har värvat Robin Söder: ”Han behöver utveckla allt”

ANNONS