Tom Pettersson uppges vara nära en överenskommelse med allsvenska Mjällby.
Tom Pettersson uppges vara nära en överenskommelse med allsvenska Mjällby. Bild: Trond Reidar Teigen

Tom Pettersson tillbaka i allsvenskan – klar för Mjällby

Tom Pettersson har tidigare berättat att han lämnar norska Lilleström till den kommande säsongen – och under onsdagen uppgav Sportbladet att 32-åringen är högaktuell för allsvenskan.
Nu är det klart. Trollhättesonen har skrivit tvåårskontrakt med Mjällby AIF.

ANNONS
|

Det var i mitten av november som Tom Pettersson, i ett känslosamt inlägg på sin Instagram, meddelade att det inte skulle bli någon fortsättning i den norska toppklubben Lilleström.

Parterna lyckades helt enkelt inte ta sina förhandlingar i mål.

”Ska jag vara helt ärlig så hade jag helst av allt fortsatt att vara med på resan uppåt med den här fantastiska klubben, men det blir inte alltid som man tänkt sig och jag är oerhört stolt och tacksam för allt jag fått uppleva här”, skrev Pettersson bland annat i inlägget.

Där och då förmedlade han även att det var oklart var hans karriär skulle fortsätta därefter.

ANNONS

Det är det inte längre.

Under onsdagen gick Sportbladet ut med uppgifter om att Tom Pettersson var i långtgående förhandlingar med allsvenska Mjällby och väntades presenteras inom en snar framtid.

”Rutinerad mittback”

Knappt ett dygn senare gick klubben ut med nyheten. Tom Pettersson har skrivit ett tvåårskontrakt med Mjällby och är därmed tillbaka i allsvenskan och svensk fotboll.

– Vi har letat efter en mittback med ledaregenskaper, så det känns väldigt kul att vi har kommit överens med Tom. Här får vi in en rutinerad mittback som har gjort många matcher i Allsvenskan, men också en spelare som har erfarenhet av spel i flera olika länder och även europaspel. Tom kommer bidra med sin styrka, duktiga huvudspel och fina vänsterfot. En mittback som alltid ger allt i, både i träning och i match, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till klubbens hemsida.

Tom Pettersson spelade för Trollhättans FK under ungdomsåren och representerade FC Trollhättan mellan säsongerna 2007 till 2011. I allsvenskan har han tidigare tillhört IFK Göteborg och Östersunds FK, men kommer alltså närmast från spel i norska Lilleström.

ANNONS