Tom Pettersson om kontraktsförlängningen: ”Skit i den”

Trollhättesonen Tom Pettersson har förlängt med allsvenska tabellfyran Mjällby AIF. 34-åringen blir klubben trogen ytterligare ett år.
Men vad har det för betydelse när ens kompis stått för en bragdartad prestation i Paris?
– Stryk den jävla artikeln. Kristian har fan tagit sig till OS-final!

ANNONS
|

Under uppväxten stod de och skickade bollar över bordet till varandra i TBTK:s lokaler. Nu spelar den ena i ett allsvenskt topplag, med ett nytt förlängt kontrakt. För den andra stundar en historisk OS-final i bordtennis.

– Det var helt sinnes, säger Mjällby AIF:s Tom Pettersson om bordtennislandslagets semifinalseger över Japan.

Inför spelen i Paris hyllade mittbacken sin vän Kristian Karlsson för den pingisspelare han är. När finalen är ett faktum är det bordtennisstjärnans mentala styrka som lyfts igen.

– Jag tänkte på det igår (semifinaldagen), när vi var små och spelade i TBTK – Kristian var ingen talang. Jag fattar inte hur han tagit EM-guld, VM-guld och nu ska spela mot Kina i en OS-final, satans pannben på den där gubben!

ANNONS

– Det är helt sjukt! Man fattar inte hur mycket jobb de lagt ner heller, det är bara så jäkla mäktigt. Han var ju inte någon stortalang när vi var mindre, och ändå är han där uppe i toppen. Han måste ju ha jobbat snuskigt mycket hårdare än alla andra. Det är det jag tycker är så jävla mäktigt, säger en lyrisk Tom Pettersson.

Det där psyket som TFK-fostrade Pettersson nämner visade Karlsson prov på när han i semifinalen mot Japan vann sin måstematch, vilket räddade kvar Sverige i matchen och öppnade för den makalösa vändning där svenskarna gick från 0-2-underläge till seger 3-2.

Oväntade svaret – mitt i avgörandet

Tom Pettersson har följt OS så mycket han kunnat och även sett till att gratta när det gått vägen för Karlsson, även om han inte förväntade sig något svar.

– Man satt ju och kollade kvarten (3-0-seger över Tyskland) och så skrev jag till honom på Snapchat när dom vann dubbeln, och tänkte att han svarar väl ikväll eller någonting. Men så plötsligt plingade det till när Källberg spelade, skrattar Pettersson och fortsätter:

– Då kände jag mest ”Va fan Kristian, du får fokusera nu”. Så jag hoppas det blir glädjemeddelande efter denna matchen också.

ANNONS

I semifinalen fanns ingen vits att skicka ett grattismeddelande mitt i matchen, däremot efter.

– Det blev det verkligen.

Fick du svar?

– Ja, sen hade han säker 4000 meddelanden att svara på. Han skrev ”Jag fattar noll”. ”Du behöver inte fatta något, vinn OS-finalen”, skrev jag bara.

När TTELA först ringde Pettersson för att snacka om förlängningen med Mjällby var det direkt efter dubbelmatchen i OS-semifinalen under onsdagskvällen, och det såg mörkt ut för Karlsson och Sverige. Då var också fokuset på intervjun mittbackens nya kontrakt som sträcker sig över 2025. Dagen efter när man ringer upp Tom Pettersson på nytt ser han ingen vits i att snacka fotboll.

– Det gör inget, det är lugnt – stryk den jävla artikeln och skriv den här istället. Kristian har fan tagit sig till OS-final!

Mamma somnade i soffan

Hur följde du matchen?

– Jag och frun Johanna satt på helspänn i soffan. Men morsan är på besök och hon krigade och krigade, men när det var mitt i femte set i sista matchen hör man någon som snarkar borta i hörnet. Då skrek vi till när Anton vann en boll, då vaknade hon till så jag sa till henne: ”Du kan för fan inte somna när Kristian ska gå till OS-final”.

ANNONS

– Herregud alltså, han var så jävla bra. Det var så jävla imponerande. Sen kom Truls och man kände att den här har han, men sista matchen kände man – det här blir tufft ut i det sista. Japanen var dyngbra och Anton fick pisse-starter i båda första.

Tom Pettersson går inte att stoppa i sitt resonemang kring matchen:

– Det ska inte gå, tänkte jag. Men sen fick Anton Super Mario-stjärnan och herregud... Det blir inte bättre än sådär.

Vad tror du om chanserna i finalen?

– Ska jag vara ärlig tror jag inte de slår kineserna, men samtidigt det är bara att köra. Det är ändå mäktigt att kliva in i en OS-final mot Kina.

LÄS MER:Glädjeyran hos familjen Karlsson: ”Vi grät och skrek”

LÄS MER:Efter bragdvändningen: Kristian Karlsson och Sverige i OS-final

LÄS MER:Trollhättan visar inte OS-finalen på torget – men kommer fira Kristian

ANNONS