Brålanda IF förstärks av 37-årige Selami Sinani till den här säsongen.
Brålanda IF förstärks av 37-årige Selami Sinani till den här säsongen. Bild: Brålanda IF

Tidigare VIF-spelaren klar för Brålanda: ”Fullständigt outstanding på träningarna”

Brålanda IF fortsätter rusta för klubbens första säsong i division 3 någonsin och har nu gjort klart med ett rutinerat och välmeriterat nyförvärv. Selami Sinani har skrivit på för nykomlingen.
– Han var en av Vänersborgs IF:s bästa spelare när de vann tvåan 2020. Vi är otroligt glada, säger BIF:s assisterande tränare och sportchef Peter Hecktor.

ANNONS

När Oskar Josefsson valde att lämna Brålanda IF för att återvända till sin tidigare klubb, Vänersborgs FK i division 2, bestämde sig BIF för att ge sig ut på jakt efter en spetsspelare i rollen som tia.

Det känner man nu att man i allra högsta grad har hittat.

Förra säsongen gjorde Selami Sinani sju matcher i ettan för Vänersborgs IF innan han kände att det blev för tidskrävande med spel på den nivån och varvade ned i division 5 med Trollhättans IF.

Nu är "Sella” klar för division 3-nykomlingen.

– Vi är otroligt glada. Han var en av Vänersborgs IF:s bästa spelare när de vann tvåan 2020. Vi har ruskig rutin på mittfältet nu med honom och Jonathan Helldén så det här passar oss jätte- jättebra, säger Peter Hecktor som har sportchefsrollen i Brålanda IF.

ANNONS

”Det är löjligt”

37-åringen har tränat med Brålanda under två veckors tid och verkligen hunnit göra avtryck på sin nya klubb.

– Han är fullständigt outstanding på träningarna. Det är löjligt. Han är ruskigt kvick, har en jättefin teknik och ett driv med bollen. Det är riktigt kul att se, säger Peter Hecktor.

LÄS MER:Kalle Berner i träning med Brålanda IF – vill lämna VIF

Tidigare har TTELA också kunnat berätta att Brålanda har Kalle Berner i träning med klubben den här veckan. Det är dock inte klart om division 3-nykomlingen kommer få ytterligare förstärkning med rutin från spel i ettan.

ANNONS