Storklubben visade klass – Malmö körde över Brålanda

Det tog inte mer än tio minuter innan ett stjärnspäckat Malmö FF avgjort matchen mot Brålanda IF, men festen tog inte slut för det. Storpubliken på Sörbyvallen fick se sitt lag slita i 90 minuter i den för klubben historiska matchen i Svenska cupen – som Malmö trots allt vann med förkrossande 9–0.

ANNONS
|

Skulle det kunna bli spännande en liten stund i alla fall?

Den tanken fanns kanske hos vissa på förhand, men Malmö FF var alldeles för bra. Den svenska storklubben som haft en tung säsong så här långt vill såklart kunna använda Svenska cupen som en väg ut i Europa och därför lämnades inte mycket åt slumpen.

Med spelare som Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen, Erdal Rakip och många fler var de ljusblåa såklart flera klasser bättre.

1–0 kom mer eller mindre direkt.

2–0 och 3–0 likaså – och Malmö visade sin klass gång på gång.

Hemmapubliken vaknade mot slutet och försökte hjälpa sitt Brålanda till att spräcka nollan, men det blev inte mer än Marcus Bengtssons avslut i den första halvleken.

ANNONS

Malmö trummade på och vann till slut matchen med 9–0 inför de 2 000 åskådarna på Sörbyvallen.

Trots storförlusten lär det här ändå bli en kväll att minnas i många år framåt för Brålanda. Hemmapubliken stannade kvar långt efter slutsignalen och hyllade spelarna som skrivit svårslagen historia för den lilla division 3-klubben.

Texten uppdateras.

Se livesändningen från Sörbyvallen strax innan avspark:

ANNONS