Statistiken som VIF-talangen toppar – helt överlägset

Linköping City var laget som gav mest speltid till talanger i ettan södra den här säsongen (spelare födda 2001 eller senare), men de två som fick mest representerar Vänersborgs IF.
Överlägsen etta i statistiken: Fabian Falkstrand-Ransjö.

ANNONS
|

Att Vänersborgs IF gjorde succé i ettan södra den gångna säsongen är ingen nyhet. Inte heller att mittbacken Fabian Falkstrand-Ransjö var en av spelare som såg till att det hände.

Redan i somras publicerades siffror från ettanfotboll som visade att Falkstrand-Ransjö, trots att han drogs med coronaviruset under inledningen av säsongen, var den talangspelare i ettan södra som spelade allra mest. Han var också den mest tongivande spelaren i luftrummet bland seriens talanger.

– Det är jävligt kul. Man har ju inte varit med om att sådan statistik förs när man spelat i division 2 så det är ju kul att se och kunna jämföra var man ligger någonstans. Man tänker inte så mycket på det när man väl spelar, men så här efteråt är det ändå kul att se att det är något som händer. Man skulle nästan vilja se ännu mer siffror, höll jag på att säga, sa Fabian Falkstrand-Ransjö till TTELA då.

ANNONS

Spelar mest

Nu när säsongen är slut har ettanfotboll sammanställt mer statistik kring speltiden på talanger. Den klubb i ettan som är helt överlägsna när det kommer till att ge talanger speltid är Hammarby TFF i ettan norra. Där är speltiden totalt 24 541 minuter för spelare födda 2001 eller senare. Näst högst i statistiken är Linköping City i ettan södra på 8 262 minuter.

När det kommer till enskilda spelare är det dock två stycken från Vänersborgs IF som toppar.

På andraplats ligger Hugo Engström som spelat 2 412 minuter den här säsongen. Högst upp på listan ligger mittbacken Fabian Falkstrand-Ransjö som loggat 2 598 minuter den här säsongen.

Men duon förekommer också i fler kategorier.

FCT i botten

Fabian Falkstrand-Ransjö är fortsatt den bästa spelaren på att vinna i luftrummet och han är också den talang som vinner flest dueller i ettan.

När det kommer till assist är Hugo Engström bäst i ettan södra och han är också den talang som slår flest passningar in i boxen per match.

Minst speltid till talanger i ettan södra den här säsongen har FC Trollhättan gett. FCT har haft en spelare född 2001 eller senare på planen i 714 minuter. Överlägset ”sämst” av alla ettanlag är däremot IF Karlstad som haft totalt 183 talangminuter den här säsongen.

ANNONS
ANNONS