Trollhättesonen Jakob Johanssons Rennes 3-1-besegrade Arsenal på torsdagskvällen i Europa League. Bild: EMMANUEL FOUDROT

Sensation av Jakobs gäng – slog Arsenal

Jakob Johanssons Rennes svarade för en praktsensation när det franska ligalaget besegrade Arsenal med 3-1 på torsdagskvällen i det första av två möten i Europa Leagues åttondelsfinal.

|

Det var upplagt för fotbollsfest på Roazhon Park i Rennes när topplaget i Premier League, Arsenal, kom på besök.

Det engelska ligalaget tog planenligt ledningen redan i den fjärde minuten genom Alex Iwobi, men sedan var det slut på det roliga.

Mot slutet av halvleken drabbades Arsenal av en utvisning efter två gula kort, och bara minuter därefter kvitterade hemmalaget genom Bourigeaud.

Som om inte det vore nog ur motgångssynpunkt tog Rennes ledningen genom Arsenals Nacho Monreal vars rensning gick i eget mål i stället för någon annanstans.

I slutminuterna fastställde Ismaila Sarr slutresultatet 3-1 till Rennes och sensationen var ett faktum.

Jakob Johansson satt på bänken men fick ingen speltid den här stora fotbollskvällen i Rennes.