Kalle Berner och hans Brålanda IF föll tungt i hemmamatchen mot Tidaholm.
Kalle Berner och hans Brålanda IF föll tungt i hemmamatchen mot Tidaholm. Bild: Simon Andersson

Nära mäktig upphämtning – men tung förlust för Brålanda IF

Efter 70 minuters spel på Sörbyvallen var det garanterat ingen som trodde på en spännande avslutning.
Gästande IFK Tidaholm ledde med 3–0 och ingenting talade för hemmalaget Brålanda IF i det läget.
Men två snabba fullträffar gjorde avslutningen dramatisk – men IFK redde ut stormen.

|

Höststart och årspremiär på Sörbyvallens nydränerade och breddade gräsrektangel stod på programmet när division 3 Nordvästra Götaland sparkade igång i Brålanda på lördagen.

Ett hemmalag i desperat behov av poäng, helst tre, mot ett IFK Tidaholm som parkerat sig i mitten av tabellen.

Efter 45 minuter var det många som skakade på huvudet åt BIF-insatsen så långt.

– Den är inte bra, men jag tycker att vi lyfter oss steg för steg i den andra halvleken, sa BIF-tränaren Robin Johansson.

IFK hade tillskansat sig en 1–0-ledning genom Lukas Joelsson då han utnyttjat en målvaktsretur efter skott av farlige forwarden Jesper Vulevity.

Gästerna hade ytterligare ett par farliga lägen, men målproduktionen stannade vid ett innan pausen.

”Vi är inte sämre”

Efter densamma fick Brålanda lite bättre ordning på grejerna, men det var Tidaholm som med två snabba mål signerade Jesper Vulevity ordnade 0–3 på resultattavlan.

– Vi sätter oss själva i skiten genom att göra misstag som resulterar i mål för dem. Men i det öppna spelet tio mot tio är vi inte sämre, tyckte Robin Johansson.

När utmärkte mittbacken Isac Forsgård gav Brålanda en gratisbiljett in i matchen genom att få bollen på handen när han skulle styra ut den till hörna, blev det straff vilken Sackaria Mahammed kyligt satte i nät.

Bara ett par minuter senare skickade inhopparen Hampus Hansen in 2-3 och hoppets låga lyste lite varstans på publikplats.

–Vi bytte in Hampus och Abdulahi (Ali)och det blev en injektion. Abdulahi var inblandad i straffen och Hampus gjorde mål.

Brålanda avslutade sedan starkt och i jakten på kvittering noterades såväl Filip Nilsson som Erik Aronsson för språngnickar utanför på Sackaria Mahammeds fina inlägg från vänster.

– Chanser saknades inte, dessutom var det en straffsituation som inte blev något av, sa Robin Johansson.

Uddamålsförlust alltså för Brålanda IF som fortsatt sitter fast i bottenträsket.

– Men det kommer nya matcher och nya poängchanser, konstaterade BIF-tränaren.

Brålanda IF – IFK Tidaholm 2–3 (0–1)

Division 3 Nordvästra Götaland

Målen: 0–1 (33) Lukas Joelsson, 0–2 (58) Jesper Vulevity, 0–3 (63) Jesper Vulevity, 1–3 (72) Sackaria Mahammed, straff, 2–3 (74) Hampus Hansen.