Mellerud fick för det mesta titta på när bollen passades runt mellan svartklädda spelare. Mellerud förlorade till slut matchen med 0-6.

MIF kom till korta mot Carlstad United

Med två serier mellan lagen var det inget snack om vilka som var bäst. Mellerud kämpade till en början tappert, men fick till slut se sig slagna med rejäla 0-6 (0-2).

|

Mellerud, som visserligen leder sin division 4-serie, hade på förhand en tuff uppgift framför sig i onsdagens match i Svenska cupen. Som väntat var det division 1-gänget från Karlstad som tog kommandot tidigt i matchen.

Efter tio spelade minuter hade de svartklädda redan haft fyra farliga chanser på sig att ta ledningen, och i ärlighetens namn borde Carlstad Uniteds Sebastian Carlsson ha satt dit den redan i minut åtta, då det nästan såg ut att vara svårt att missa.

Den för dagen vasse Uchenna Ike såg ständigt giftig ut med sin snabbhet och teknik, men Andreas Grimheden i Mellerudsmålet stod emot och gjorde flera fina räddningar. Dalslänningarna lyckades streta emot i en halvtimme innan 0-1 var ett faktum, och det var just Uchenna Ike som fick göra det efter en dålig rensning av Mellerudsförsvaret.

Klasskillnaden var efter målet än mer påtaglig, då Mellerud knappt fick låna bollen under resterande delen av första halvlek, och sedermera kom också 0-2 strax före paus. Sebastian Carlsson i bortalaget fick bollen strax utanför straffområdet och med ett stenhårt skott lämnade Melleruds målvakt chanslös.

Så när som på några fruktlösa frisparkar var det total dominans från Karlstadlaget även i andra halvlek, och i takt med att solen gick ner över Rådavallen gjorde hemmalaget likadant, och i minut 66 kom också 0-3. Efter ett fint inlägg från vänsterkanten till en helt ensam Uchenna Ike, kunde planens gigant göra sitt andra mål för kvällen.

Med 20 minuter kvar föll de blåvita som ett korthus, då 0-4 kom genom nyinbytte Lawand Haidar, och kort därefter också 0-5 av Simon Molander. Mellerud mäktade inte med mycket i anfallsväg och såg sedan länge uppgivet ut. I slutminutrarna fick Sebastian Carlsson även göra sitt andra, och Carlstad Uniteds sjätte mål, som därmed satte punkt för utklassningen. Resultatet 0-6 stod sig till slutsignal.

– Vi möter ett duktigt lag, det skiljer sig ett par serier. Vår trebackslinje gör det ändå bra. Hela laget gör jobbet och försöker hela matchen, säger assisterande tränare Håkan Svensson.

Matchfakta

Mellerud-Carlstad United 0-6 (0-2)

Målen: 0-1 (30) Uchenna Ike, 0-2 (44) Sebastian Carlsson, 0-3 (66) Uchenna Ike, 0-4 (80) Lawand Haidar, 0-5 (81) Simon Molander, 0-6 (89) Sebastian Carlsson.