FCT:s mittfältsdynamo Anders Mogren fick ge upp efter en timmas spel, men kan av allt att döma spela mot Landskrona nästa söndag. Bild: KRISTER ANDERSSON

Lundin inte överens med anslagstavlan

Resultattavlan på Ruddalen sa 4-0, FC Trollhättans tränare William Lundin något helt annat. – Vi gör en av våra bästa matcher på flera månader.

|

Utsikten med Stefan Rehn som tränare tar merparten av sina poäng hemma på Ruddalen, där är "Kiken" en riktig maktfaktor.

I så motto var det ingen överraskning att FC Trollhättan blev poänglöst, däremot var tränaren William Lundin förundrad över resan till slutsignalen:

– Fotboll är ett märkligt spel, mot Skövde (2-1) var vi inte värda att vinna men den här gången förtjänade spelarna mer.

Nu ropade man på straff redan i den femte minuten, när Richard Cindric gick omkull efter en duell med Adam Rosén, hemmalagets kapten, men allt man fick med sig var en tillsägelse (till Lundin) av domaren Fikret Buqa som vinkade avvärjande.

Istället 1-0 för Utsikten när Emir Bosnic tryckte in bollen i efterspelet till en hörna, och 2-0 på tilläggstid av första halvlek, Albin Skoglund målskytt efter ett inkast.

Robert Lipovac har inte gjort mål sedan i maj månad, och varit fast i FCT-tränarens frysbox, men fick chansen nu när anfallskollegan Albinot Rexhepi var avstängd, och "Lippo" kvitterade ut högt betyg hos Lundin:

– Han var riktigt bra, bäst i laget tillsammans med Mogren.

Och utan att dra några förhastade slutsatser – eller ens försöka mig på en laguttagning – är det ingen överraskning om anfallsparet mot Landskrona (22/9 på Edsborg) består av Rexhepi och Lipovac.

Målskytten från i måndags, Tobias Berntsson, kom nämligen inte alls till sin rätt den här gången.

Nu hade en spelsugen Lipovac sina bästa möjligheter under första kvarten av andra halvlek, men "Kikens" målvakt Axel Wibrån stod i vägen för det som kunde blivit succé.

Det dröjde till matchminut 88 innan det var game over, när Emir Bosnic blev tvåmålsskytt för 3-0, och av bara farten kunde inhopparen Arnar Bragi Bergsson vandra igenom FCT-försvaret och enkelt rulla in hemmalagets fjärde mål.

FCT:s stridsvagn Anders Mogren delade ut en rejäl tryckare till målskytten Bosnic i första halvlek, men fick själv lämna över till Alexander Karlsson efter att ha nickat ihop med Utsiktens Adam Lamin vid en hörna.

Mogren plåstrades om och kom tillbaka i spel men kunde inte fullfölja matchen.

Efteråt kom dock lugnande besked från Lundin:

– Det ska inte vara någon fara, han kan spela mot Landskrona.

Då blir det däremot inget spel för Alen Kasumovic som är avstängd efter sitt gula kort nu.

Men tack vare Skövdes överraskande förlust (0-2) mot Lindome är FCT fortfarande kvar i kampen kring kvalstrecket, äventyret fortsätter.

Division 1 Södra

Utsikten-FC Trollhättan 4-0 (2-0)

Målen: 1-0 (10) Emir Bosnic, 2-0 (45+1) Albin Skoglund, 3-0 (88) Emir Bosnic, 4-0 (90+6) Arnar Bragi Bergsson.

Varnade, Utsikten: Erik Gunnarsson, Axel Wibrån, Andreas Jernarp.

FCT: Alen Kasumovic, Fredrik Sundström.

Domare: Fikret Buqa.

Publik: 125.

Startelvan: Simon Forslund – Alexander Leksell, Fredrik Sundström, Sean Conaboy – Casper Eriksson (80), Richard Cindric, Anders Mogren (60), Alen Kasumovic, Emil Niklasson – Robert Lipovac, Tobias Berntsson.

Avbytare: Anton Hellborg, Alexander Karlsson (60), Liam Brag, Ronni Mleczkovicz (80), Jimmy Johansson (mv).