"Katastrofal" VFK-insats i Stenungsund

Vänersborgs FK är kvar i tabelltopp. Insatsen mot Stenungsund var dock knappast värdig en serieledare. – En katastrof, säger tränaren Raimo Käkelä.

ANNONS
|

Att det inte var VFK:s dag syntes redan tidigt, inte minst då man tvingades byta ut den fotskadade målvakten Nino Sahinovic redan efter tolv minuter. In kom Arvid Sterner – och det dröjde inte särskilt länge innan han tvingades vittja sitt nät.

Innan halvleken var över hade dessutom Gabriel Nkamga hunnit göra ytterligare två mål, och därmed ett äkta hattrick.

– Jag har aldrig ens hört talas om honom innan, men här hoppade han fram på tre returer. En kom väl när han själv sköt från mittlinjen men ändå hann fram först, konstaterar en aningen kritisk Raimo Käkelä.

Matchen kunde visserligen ha tagit en annan riktning om Valon Gashis avslut vid ställningen 0-1 hade seglat in, men istället stoppades det av målställningen.

ANNONS

– Jag har bara ett ord: katastrof. Det var ett gäng småpojkar som spelade mot fysiska skogshuggare, säger Käkelä.

Efter pausvilan dominerade VFK bollinnehavet kraftigt, men de klara målchanserna gick ändå att räkna på en hand. Och därför förlorade man med 0-3 på Nösnäsvallen.

– Det är inte ofta jag säger så, men det finns verkligen ingenting att ta med sig från den här matchen. Vi är inte med, och det är inte ens kul. Det är helt och hållet en inställningsfråga, säger Käkelä som bara ger Gashi och kaptenen Jonas Emanuelsson godkänt betyg.

ANNONS