Håkan Mild: ”Jag mår skit”

Vårsäsongen har varit ett totalt mörker för IFK Göteborg och därmed även klubbdirektören Håkan Mild.
Efter söndagens förlust mot Sirius fick Trollhättesonen stega fram till de tillresta supportrarna som krävde svar.
– När inte vi spelar bättre eller vinner matcher, då mår man dåligt, säger Håkan Mild till Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

Mer än en tredjedel är spelad av allsvenskan 2023 och IFK Göteborg befinner sig på kvalplats, bara målskillnad i från att ligga under nedflyttningsstrecket.

Den allsvenska storklubben har med andra ord haft en rejält tuff vår rent sportsligt och det har på flera sätt varit rörigt runt laget. Ett exempel på det är att Blåvitt tränades av Mikael Stahre under försäsongen, tidigare FCT-tränaren William Lundin ihop med Alexander Tengryd under säsongsinledningen och nu av den nya rekryteringen i danske Jens Askou.

Mitt i allt detta befinner sig klubbdirektören Håkan Mild, uppvuxen i Trollhättan och med sina ungdomsår i Trollhättans FK.

ANNONS

Supportrarnas frustration

Efter söndagens förlustmatch mot IK Sirius på bortaplan fick Mild kliva fram till tillresta supportrar på plats i Uppsala som krävde en dialog med honom. Supportrar som enligt Discovery ropade ”ta av er tröjorna, ni förtjänar inte märket” efter slutsignalen.

– De är besvikna naturligtvis. Jättebesvikna. Det är vi med. Det var inte konstigheter, säger Håkan Mild i en intervju med GP.

Håkan Mild får också frågan om hur han mår just nu och svarar då:

– Jag mår skit. Jag lever med IFK 24 timmar om dygnet. När inte vi spelar bättre eller vinner matcher, då mår man dåligt. Men man kan inte må så dåligt att man gräver ner sig och tycker synd om sig själv, säger Mild.

GP: Vad vill du säga till supportrarna?

– Det är direkt efter en match, man är superbesviken. Det gör ont på alla sätt. Är man IFK:are gör det ont att få stryk de här matcherna och sättet som vi får stryk på. Inte hela matcher, men delar är det inte tillräckligt bra, säger Håkan Mild.

Allsvenskan går nu in i ett litet uppehåll innan omgång 13 spelas i början av juli. Där möter Håkan Milds IFK Göteborg nykomlingarna Halmstad BK. Klubben har just nu fyra poäng upp till Degerfors på säker mark.

ANNONS
ANNONS