FCT:s tunga kväll på Edsborg – föll mot Oddevold

Ett baklängesmål i slutminuterna blev avgörande – FC Trollhättan förlorade det så viktiga derbyt mot Oddevold och nu krävs något alldeles extra för att laget ska nå kval mot superettan.

|

Hemmalaget fick en tuff inledning och en desto tyngre avslutning mot Oddevold där det var bortalaget som styrde derbyt, avgjorde sent i ett målsnålt möte och är istället det lag som närmar sig Falkenberg i jakten på kvalplats.

Mötet mellan två lag som känner varandra innan och utan satte sin prägel på matchen som var bjöd på en händelsefattig inledning.

– Det är derby och i början av matchen kanske vi spelar lite mer säkert, samtidigt som vi möter bra motstånd också, men i andra hittar vi lösningarna lite bättre, säger FC Trollhättans Richard Cindric.

Första avslutet mot mål kom från Trollhättans Samuel Rundqvist, ett högt sådant som säkert plockades ner av Oddevolds Oscar Ekman i mål. Gästerna tog därefter kommandot mer och mer, och fick en halvfarlig målchans efter knappa fem minuters spel när Alexander Almqvists inlägg till Carl Lext nickades precis utanför.

Oddevold ägde sedermera bollinnehavet, men det utan att rada upp några målchanser. Spelet bestod till stor del av att Oddevold satte press på FCT som tvingades spela lågt och till det mesta i defensiven och första delen av matchen spelades i avsaknaden av målchanser. Men inte helt utan.

I den 27:e matchminuten var det nära, riktigt nära att Adam Engelbrektsson slog till mot förra klubben.

Engelberktsson vred och vände på sin vänsterkant innan han slog in bollen mot mål. Skottet, som lika väl kunde varit ett inlägg, letade sig förbi Benediktsson men tog sedan i stolpen. Oddevold fick ytterligare två skottlägen där Emanuelsson tog det sista, som i sin tur täcktes undan av desperat FCT-spelare.

De första 45 minuterna slutade mållöst.

”Kan inte få pressa i 90 minuter”

Andra halvlek började i samma spår som första. Det var Oddevold som ägde mestadels boll och styrde där till matchbilden. Men fortfarande med avsaknaden av klara målchanser.

Så vaknade Trollhättan till mer och mer när klockan tickade upp mot timmen spelad och sakta jobbade sig hemmalaget in i matchen.

– När vi visar oss, vill ha bollen och engagerar oss i anfallsspelet så får vi lite kontroll på bollen och får anfalla lite också. Dom kan ju inte få pressa i 90 minuter, säger Cindric.

Med ett FCT som satte mer press kom också fler av avslut mot mål. I den 62:a matchminuten hördes för första gången ett sus på läktaren efter att Oscar Ekman tvingats sträcka ut sig för att fånga in avslutet som sökte sig mot bortre stolpen.

Nu var det en ändrad matchbild, för första gången i matchen fördelades spelet mellan FCT och Oddevold. Till skillnad från första halvlek svängde matchen nu både i spelet och när det kom till chanser att spräcka nollan.

Så rasslade det till slut i nät. Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid fick Oddevold utdelning för det presspel man stått för under hela matchen.

Framför 1 308 åskådare kom ett inlägg från gästerna som ställde till det för Benediktsson i mål som slängde sig över bollen, som gled ur greppet och ut i en röra framför mål där Imer Beqiri lyckades få till sig bollen och chippa in bortaledning.

Trollhättan fick kämpa i motgång sista tio och förutom en något tveksam hands-situation i gästernas straffområde, som viftades bort av domaren, kom inga möjligheter till reducering för hemmalaget som förlorade med 0-1.

Nu blir steget mot kval något svårare för FC Trollhättan att nå med fem omgångar kvar att spela.

– Just nu har vi inte matematiken på vår sida. Vi behöver vinna resten av matcherna, sen får vi se hur långt det räcker. Vi får bara kriga på och se vad som händer, konstaterar Cindric.