Embaye räddade poäng i derbyt – hyllar domaren

Det var besviket hos FC Trollhättans poängräddare Yoel Embaye efter derbyt mot Ljungskile SK. En match FCT kontrollerade på de flesta punkter – utom den viktigaste.
– Vi dominerar fullständigt från början till slutet, det är jobbigt att inte ta alla tre poäng.

ANNONS
|

FC Trollhättan radade upp målchanser i inledningen av derbyt mot Ljungskile SK och trots att det mestadels handlade om Trollhättan i första halvlek, där FCT gång efter annan tog sig in bakom backlinjen, så ville det sig inte med avsluten.

– Vi har chanser och mycket lägen men den sista passen går inte till rätt spelare, eller så kommer dom och försvarar bra i sista sekunden, säger Yoel Emabye efter matchen.

Redan tio minuter in hade FCT fått publiken att dra efter andan ett par gånger, men djupast suck kom när Chian Sener fick pannan på avslutet från Liimatainen, som med högerfoten skickade iväg vad som kunnat bli ett riktigt klassmål. Bollen gick rakt mot bortre krysset när nicken från en flygande Sener smekte överkanten ribban.

ANNONS

I stället kom måljublet chockartat från gästerna, bara minuter senare.

FCT blev av med bollen vid mittplan och helt plötsligt var LSK:s Jesper Zetterlund ensam mot Cameron Hogg. Då var FCT-målvakten chanslös när chippen kom.

– Det är egentligen deras enda chans på nästan hela matchen. Det är lite halvchanser under kontroll från oss, annars är det den enda chansen dom rinner igenom på. Vi måste vara vakna hela tiden när man har mycket boll, säger Embaye besviket.

Höjer domarinsatsen

Trots att det fortsatt var tydligt spelövertag från Trollhättans sida även efter ledningsmålet från LSK, skulle det ta till slutet av första halvlek innan det gav med sig för hemmalaget – efter en situation där målskytten hyllar domarinsatsen.

–Det är inte många som hade uppfattat utan blåst straff direkt, men han såg det så det var riktigt bra.

Det är poängräddaren Yoel Embaye som efter matchen lyfter ett domslut som en positiv händelse. Och låt oss vara ärliga – det är inte ofta inom sport.

Så vad hände egentligen när Emabye verkade vara den enda som insåg att spelet gick vidare när alla andra skrek efter straff?

– Emilio (Reljanovic) kom på kanten, gick förbi och petade bollen förbi målvakten samtidigt som han rev ner honom. Och bollen var på väg mot mig, domarna brukar ju blåsa direkt om det är tydligt, men jag märkte att han inte blåste och jag var igång i löpningen så jag tänkte bara varför inte fortsätta? Det värsta som kommer hända är att han blåser straff. Jag gick dit och pangade dit den i nättaket.

ANNONS

Klagomålen på läktaren övergick i jubel när supportrarna på Edsborg insåg att Embayes kvittering var ett faktum.

”Måste göra andra målet på något sätt, hur vet jag inte”

FCT fortsatta dominera större delen av spelet matchen ut, men något mer måljubel blev det däremot inte.

Ställningen stod sig och derbyt slutade oavgjort, 1-1. Till Yoel Embayes och FCT:s besvikelse.

– Vi har mycket boll, skapar lite lägen men det är bara målet som saknas. Vi vinner omställningarna direkt och är kompakta och tajta och hungriga. Vi försöker gå gång på gång, men jag vet inte... VI måste göra andra målet på något sätt bara, hur vet jag inte. Det var stolpe ut idag.

FC Trollhättan – Ljungskile SK 1–1 (1-1)

Mål: 0–1 Jesper Zetterlund (26), 1-1 Yoel Embaye (37)

Startelva FCT: Cameron Hogg (mv) – Samuel Rundqvist, Fredrik Lundgren (77), Fabio De Sousa Silva, Mohammed Belouchi – Kevin Liimatainen (70), Yoel Embaye, Kenan Mehovic, Argjend Malaj, Emilio Reljanovic – Chian Sener

Ersättare: Milos Andelkovic (77), Oscar Lennerskog, Joshua Richards, Ishak Shamoun (70), Melwin Berg, Tyler Sernling och Liam Granat.

Publik: 1281

Läs direktrapporteringen från matchen nedan.

ANNONS