18-åring från Skoftebyn har debuterat för IFK Göteborg

Under måndagseftermiddagen gjorde IFK Göteborg sin första försäsongsmatch för året – då fick 18-åringen från Trollhättan, Hussein Carneil, göra a-lagsdebut. Dessutom var han ytterst nära att bli målskytt.

ANNONS
|

TTELA har tidigare berättat om Trollhättefostrade och tidigare Skoftebyspelaren Hussein Carneil. 18-åringen lämnade Skoftebyn för IFK Göteborgs ungdomsled där han gjort en hel del poäng för klubbens U19-lag.

LÄS MER:Siktar mot toppen – med föräldrarnas flykt som inspiration

– Jag försöker snitta fyra träningar om dagen utöver en vilodag i veckan. Man måste lägga ned mycket tid för att bli bättre än de andra. Det är mitt motto. Jag ska jobba hårdare än alla andra, har Hussein Carneil bland annat sagt tidigare om sin satsning och även berättat följande om sina framtidsmål:

– Jag tror mycket på mig själv. Jag ser mig själv i någon av de fem bästa ligorna de närmaste åren. Jag är i Sverige nu, men det är utomlands jag vill spela. Den absolut drömmen vore att spela i Real Madrid. Jag ska fortsätta jobba hårt. Det är inget annat som kommer fixa det här, så det är bara fortsätta och drömma stort.

ANNONS

LÄS MER:Fotbollstalangens oro för släkten i Afghanistan: ”Det är hemskt”

Nu har Hussein Carneil fått ta nästa steg på sin resa.

Fick jätteläge

Den senaste tiden har 18-åringen nämligen flyttats upp och fått träna med IFK Göteborgs a-lag och när Blåvitt ställdes mot danska FC Nordsjälland i årets första försäsongsmatch fanns också Carneil med i matchtruppen.

Det höll på att bli omedelbar succé.

Skoftebyprodukten byttes nämligen in för IFK Göteborg i den andra halvleken och fick ett superläge att göra mål nästan omedelbart i sin debut, men nicken satt dessvärre rakt på målvakten.

Någon större skillnad på matchens utgång hade målet dock inte haft då IFK Göteborg förlorade mot FC Nordsjälland med 0–3.

TTELA söker Hussein Carneil för en kommentar.

ANNONS