Eriksson från start i comebacken

Åsebro-fostrade Sebastian Eriksson gjorde på tisdagskvällen efterlängtad comeback på fotbollsplanen efter en lång skadefrånvaro. Det blev 45 minuters spel för IFK Göteborg i U21-förlusten mot Varbergs BoIS.

|

– Det är väldigt kul att se honom spela fotboll igen efter den långa frånvaron. Han spelade 45 minuter och gjorde det på ett mycket bra sätt, säger tränaren Hannes Stiller i en intervju på IFK Göteborgs hemsida.

Eriksson, som var tillbaka efter att ha dragit av hälsenan i september, har länge varit osäker på spel, men på ett soldränkt Varberg Energi arena var det alltså dags för comeback. Han startade matchen för IFK Göteborg på mittfältet och bar dagen till ära kaptensbindeln i ett för övrigt väldigt ungt Blåvitt.

Eriksson gjorde ett stabilt intryck, var aktiv på planen med både kroppsspråk och verbalt. Många bollar letade sig förbi honom djupt på egen planhalva och han var med i speluppbyggnaden. Första 45 minuterna var IFK Göteborg det dominerande laget och gjorde också 1-0, en fin soloprestation av högerbacken Felix Eriksson.

Från start spelade också Skoftebyfostrade Anton Kurochkin. Sebastian Eriksson gick alltså av i halvlek, medan Kurochkin var med till den 72:a minuten då han blev utbytt. Halvorstorps-produkten Melwin Berg fick göra ett inhopp i den 76:e minuten. Varbergs BoIS var dock det bättre laget i andra halvlek och vände till seger, 3-1.