Kristian Karlsson från Trollhättan fick en smakstart på World Cup i hemstaden Halmstad genom segrar i båda gruppspelsmatcherna. På lördagen spelar han åttondelsfinal mot Chuang Chih-Yuan, Taiwan.
Kristian Karlsson från Trollhättan fick en smakstart på World Cup i hemstaden Halmstad genom segrar i båda gruppspelsmatcherna. På lördagen spelar han åttondelsfinal mot Chuang Chih-Yuan, Taiwan.

Drömstart för Kristian i World Cup

Kristian Karlsson fick en drömstart på World Cup. Han vann båda sina matcher och är klar för slutspel. Även Anton Källberg gick vidare efter en seger.

ANNONS
|

Trollhättesonen Kristian Karlsson mötte 20-rankade singaporianen Gao Ning i sin första kvalmatch. Då rivstartade han direkt och gick upp i en 5–0-ledning i det första setet.

Han vann det första setet klart med 11–4, men stötte på problem och föll i set nummer två med 5–11.

Därefter handlade dock allt om ”KK”.

Uppbackad av den högljudda Halmstad-publiken vann han tre raka set och succén var ett faktum.

– Jag spelade väldigt bra, det är skönt att få till det, säger Karlsson, som hyllade publiken.

– Skönt med ett sådant stöd, det hjälper ohyggligt mycket.

Senare under kvällen väntade australiern William Henzell, som tidigare hade förlorat mot Gao Ning med 4–0.

ANNONS

Kristian visade upp ett självförtroende utan dess like och gjorde processen hyfsat kort med Henzell. Bortsett från en plump i det förlorade tredje setet blev det en promenadseger för Karlsson med 4–1 (11–8, 11–5, 9–11, 11–3, 11–8).

– Jag är självfallet nöjd, men det blev ett par tajta set på slutet, så det var väldigt jämnt. Målet var att gå vidare, så det är väldigt skönt att jag lyckades.

Nu ställs han mot Chuang Chih-Yuan i åttondelsfinal under lördagen.

– Jag har mött honom tidigare, då förlorade jag, så jag får försöka ändra resultatet den här gången, säger Karlsson i lottningsintervjun.

Den andra svensken i tävlingen, 18-årige Anton Källberg, är även han vidare till åttondelsfinalen.

Han inledde förvisso med att förlorade mot österrikaren Robert Gardos med 4–0, men höjde sig rejält till den andra matchen.

Då körde han över indiern Sharath Kamal Achanta med 4–0 (11–5, 11–6, 11–1, 11–8).

Han lottades mot Jun Mizutani.

ANNONS