Drog norrut – fick skidsuget åter

25-åriga Therese Larsson har gått mot folkströmmen som drar till storstäderna. Från Dalsland till Rörbäcksnäs – men hon tävlar fortfarande på skidor för OK Kroppefjäll. I lördags åkte hon in som 261:a i Tjejvasan.

ANNONS
|

– Det är jag klart nöjd med, även om man kanske skulle kunna vänta sig mer av mig när jag bor mitt i snöriket där jag jobbar som lärare och toppentrivs.

Therese åkte en hel del tävlingar som barn och ungdom, men trappade ned under juniortiden.

– Vet inte riktigt varför, kanske på grund av dåliga vintrar, men jag hittade tillbaka till skidåkningen igen för några år sen.

Nu ärKroppefjällstjejen, som hela tiden fortsatt med orienteringen, lite sugen på hårdare träning.

– Känner att jag skulle kunna bli betydligt bättre. Men i Rörbäcksnäs, som ligger nära norska gränsen mellan Sälen och Trysil, är det alltid snö och man blir nästan lite slö. Hemma gällde det alltid att utnyttja den snö som fanns maximalt.

ANNONS

Lördagens Tjejvasa bjöd på nästan nollföre efter lång tids kyla, fina spår, men en hel del vallningsbekymmer. Therese hade 2.04.41 på de tre milen och Caroline Stenström från OK Gipen var drygt tre minuter efter på plats 307.

– Jag hade nog hoppats på en tid under två timmar, men det gick för tungt. Med mer träning och lite bättre vallning ska det inte vara något problem, tror Therese.

ANNONS