Dags för Idrottsgalan 2024 – nominera dina favoriter

Vilka idrottare har varit bäst i Trollhättan 2023? Den 15 mars samlas badmintonspelare, bandyprofiler, hästfolk och en massa andra sportprofiler i Folkets hus för den nionde upplagan av Idrottsgalan. Och som vanligt får TTELA:s läsare chansen att vara med och bestämma vilka som ska uppmärksammas.

ANNONS
|

Nomineringsprocessen börjar nu och det är inte bara galajuryn som har något att säga till om. Alla som vill kan hjälpa juryn genom att nominera egna namn, via det här formuläret.

Galageneralen Peter Jakobsson, till vardags områdeschef på kultur- och fritidsförvaltningen, understryker att Idrottsgalan är ett utmärkt tillfälle att lyfta sporter som till vardags kanske inte får mest uppmärksamhet.

– Vår juryn brukar faktiskt vara väldigt duktig på att hitta guldkornen, så att det inte bara handlar om de största föreningarna och de största sporterna. Jag minns för två år sedan när Trollhättans skateboardförening blev Årets förening, de blev otroligt glada. Och samma år vann Birgitta Östberg i NIF-gymnasterna priset Årets eldsjäl. När hon kom upp på scenen så drog hon igång ett gympapass för alla i publiken. Det är ett väldigt roligt minne, säger Peter Jakobsson.

ANNONS

Premiär för Idrottsgalan 2016

Idrottsgalan hade premiär 2016 och har sedan dess hunnit bli ett både väletablerat och populärt evenemang.

– Nu känner man att det skulle vara väldigt svårt att välja bort det. Jag ser alltid fram emot galan och det är det väldigt många andra som gör också. Man märker att de som nomineras alltid blir väldigt glada och även människorna runtomkring dem gläds.

TTELA:s Jonas Myrholm är konferencier

Den som besöker galan i mars kommer att känna igen sig från tidigare år, tror Peter Jakobsson. TTELA:s reporter Jonas Myrholm är konferencier, musikalisk underhållning utlovas liksom specialinbjudna gäster på scenen. Och så viktigast av allt: Pristagarna ska få sina rättmätiga hyllningar.

– Jag tycker vi har hittat ett koncept som fungerar väldigt bra, säger Peter Jakobsson.

Här är de åtta kategorierna

– Årets prestation

– Årets kvinnliga idrottare

– Årets manliga idrottare

– Årets ledare

– Årets lag

– Årets genombrott

– Årets förening

– Årets eldsjäl

Nominera dina egna favoriter genom det här formuläret. Glöm inte att ange en motivering till dina val! Du kan nominera i en eller flera av kategorierna.

De vann pris på Trollhättans idrottsgala 2023

Hederspris: Kraftprovet

Årets kvinnliga idrottare: Emilia Bengtsson

Årets manliga idrottare: Nils van der Poel

Årets genombrott: Hussein Carneil

Årets eldsjäl: Fredrik Liljesäter

Årets ledare: Joakim Hedqvist

Årets prestation: Nils van der Poel

Årets lag: Gripen BK

Årets förening: SK Trollhättan

LÄS MER:Anders Svenssons fot och hedrade pristagare — allt från Idrottsgalan 2023

LÄS MER:Trollhättan kan bli Sveriges bästa idrottsstad

LÄS MER:Hedqvists personliga tragedi – mitt under succéåret

ANNONS