En bandagerad Molly Johansson hade ett mål i nät som dömdes bort för offside när Häcken förlorade mot Chelsea med 1–3. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

CL-rysare väntar Häcken: "Har allt att vinna"

Två ribbträffar och ett felaktigt bortdömt mål. Häckenspelarna hade all anledning att vara besvikna efter förlustmatchen mot Chelsea.
– Det är surt, säger anfallsstjärnan Anna Anvegård.
Nu väntar en rysaravslutning i Champions Leagues gruppspel.

Inför rekordpublik på Bravida arena (5 566 personer var på plats) vann Chelsea med 3–1 på onsdagskvällen.

På pappret såg segern säker ut och stjärntränaren Emma Hayes hävdade i efterhand att hennes Chelsea "dominerat matchen".

I slutändan var det skotskan Erin Cuthbert som sänkte Häcken med två mål i den andra halvleken.

Förlusten var svenskornas första i årets Champions League. Samtidigt saknades inte möjligheter för att avgöra matchen.

– Vi möter ett väldigt bra lag men med tanke på chanserna vi skapar är man lite besviken, säger Anna Anvegård.

"Skittråkigt"

Redan i den tredje minuten hade Anvegård ett skott i ribban. I inledningen av den andra halvleken hade hon ytterligare ett – båda kom efter blixtsnabba kontringar.

– Det är skittråkigt. Det kändes som att det första skottet var på väg ner men det var inte tillräckligt bra.

I slutet av matchen hade Molly Johansson dessutom ett mål i nät som dömdes bort för offside. Reprisbilderna visade däremot att Johansson befann sig på rätt sida av försvarslinjen.

– Man önskar ju att domarna ska göra sitt jobb, men så är fotbollen och i dag har vi inte marginalerna med oss för att kunna plocka poäng, säger Häckens tränare Mak Lind.

Möter Paris FC

Efter förlusten toppar Chelsea tabellen medan Häcken halkar ned till en andraplats. Samtidigt vann Paris FC mot Real Madrid vilket bäddar för en rysaravslutning med två gruppspelsmatcher kvar att spela.

Två poäng är allt som skiljer ettan Chelsea (åtta poäng) från trean Paris FC (sex poäng) – men bara två lag går vidare till kvartsfinal. I slutet av januari kommer Paris till Hisingen för att möta Häcken i en match som kan bli avgörande.

En svensk seger då räcker för att boka en plats i kvartsfinalen.

– Det känns som att ingen trodde på oss när gruppen lottades. Nu har vi allt att vinna. För även om vi har gjort bra resultat är vi underdogs, säger Anna Anvegård.

Anna Anvegård hade två ribbskott mot Chelsea.