Uppförsbacke direkt för Gripen i Kalix

Gripen Trollhättan har inlett elitseriekvalet på bästa sätt. Men i Kalix körde man på grund och matchen slutade 8-2 (3-0).

ANNONS
|

När lagen möttes på Kalix IP i den näst sista elitserieomgången kom samtliga Kalix fem mål på fasta situationer. Och Kalix fortsatte där man slutade senast där Kalixkaptenen Olov Englund inledde med att trycka in 1-0 på matchens första hörna.

Det var början på en mörk vinterkväll för målvakten David Erkenborn och de andra i Gripen Trollhättan.

– Bollen gick via ett benskydd och sedan in i målet, säger han.

Sedan kom Lidköpingsgrabben och Kalixhalven Christoffer Norin fram på högerkanten. Han visade sig ha skaplig koll på Erkenborns svagheter.

– Jag känner ju honom sedan tidigare och visste att han brukar gå ut så där, så jag tänkte att jag skulle lägga lågt och jag lyckades, säger Norin.

ANNONS

Bollen gick in vid ena skridskon.

– Ja, det gjorde han ju bra. Det får jag lära mig till nästa match, säger Gripenmålisen och syftar på att lagen möts i Trollhättan redan på fredag.

Kalixhalven Antti Ekman slog flera långa lyft och Gripen hade stora problem med de lyrorna. I mitten av den första halvleken passade han Kalixmittfältaren Nils Wikström som kom runt på högerkanten och avslutade med ett skott ur snäv vinkel.

Bollen letade sig in i Erkenborns högra burgavel.

– Jag tappar in den, jag är på den. Det är för dåligt av mig, den ska jag ha. Det blir nästan aldrig mål från den vinkeln, det ska inte bli det, säger han.

Och baklängesmålen fortsatte sedan att trilla in och efter matchen fick media vänta i cirka 20 minuter eftersom spelarna samlades för att rensa luften.

– Vi har pratat om hur vi genomförde matchen och hur vi ska gå vidare. Vi möts ju på fredag igen.

Läs också: Gripen föll stort i Kalix

Hur ska ni göra för att vara på banan igen i den matchen?

Vi gjorde ju en jättebra match mot Nässjö, så vi vet ju vad vi ska göra. Ett sånt här bottennapp är ju aldrig bra men på något sätt måste man försöka släppa det här i kväll och börja fokusera på nästa match, säger David Erkenborn.

ANNONS

Gripentränaren Magnus Nordin var rejält missnöjd med vad laget presterade.

– Det är mest spelarna som har snackat nu efter matchen, men det är under all kritik. Visserligen gör ju Kalix mål på det mesta i första men vi spelar dem rätt i händerna, säger han och fortsätter:

– Deras defensiv är för stark. Vi tappar bollen och de får kontra och göra enkla mål.

Han funderar sedan vidare:

– Vi släpper in målen för tidigt. Billiga mål. Sedan försöker vi spela och gör det bra, men belönas med att vi släpper in ett mål i stället. De får ju också energi av de målen som de gör och de är heltända medan vi åker på pyspunka i takt med att baklängesmålen trillar in.

Sedan fick han frågan hur laget ska lyckas vända det här till returmötet i Trollhättan nu på fredag.

– Vi har ju 48 timmar på oss. Jag har inget bra svar just nu, men vi måste vara mycket rejälare och inte så naiva i vårt spel. Sedan måste vi göra mål. Vi har ju 15 hörnor och då ska det ju vara två-tre mål.

Kalix-Gripen 8-2 (3-0)

Målen: 1-0 (7) Olov Englund, hörna, 2-0 (8) Christoffer Norin, 3-0 (20) Nils Wikström, 4-0 (52) Pekka Hiltunen, hörna, 4-1 (53) Andreas Eriksson, hörna, 5-1 (56) Christoffer Norin, 6-1 (80) Christoffer Norin, 6-2 (81) Linus Rönnqvist, 7-2 (83) Christoffer Norin, 8-2 (90+2) Mikael Jansson.

Utvisningar, Kalix: 3x10 min.

Gripen: 4x10 min.

Hörnor: 6-12.

Domare: Petri Kuusela.

Publik: 340.

Så spelade Gripen: David Erkenborn – Olle Sundin, Anssi Hänninen, Viktor Nordmark, Andreas Eriksson, Henrik Larsson – Henrik Korén, Linus Rönnqvist – Tony Eklind, Johan Grahn, Viktor Uhlin.

Avbytare: Fredrik Korén, Johan Karlsson, Adam Blomster, Robin Eliasson (mv)

Betyg, Gripen

3: Linus Rönnqvist

2: Viktor Uhlin

1: Anssi Hänninen

ANNONS