Fotgängare på stadens strandpromenad råds att hålla sig undan från det ilskna kakmonstret.
Fotgängare på stadens strandpromenad råds att hålla sig undan från det ilskna kakmonstret. Bild: Twitter/@MistralWinds

”Kakmonstret” terroriserar stad i USA

Kakmonstret, från den gamla tv-serien Sesam ställer till med bråk på strandpromenaden i Santa Cruz, skriker obsceniteter och är otrevlig. bakom masken döljer sig en man med brottsligt förflutet. Nu uppmanar polisen lokalbefolkningen att hålla sig undan från honom.

ANNONS
|

Invånare i Santa Cruz, Kalifornien, har uppmanats att hålla sig borta från en man som vandrar omkring på stadens strandpromenad – utklädd till Kakmonstret från den klassiska tv-serien Sesam, skriver New York Post.

Mannen i den ludna blå dräkten hånar flanörer ur lokalbefolkningen, skriker obsceniteter och trakasserar föräldrar för att få dem att ge honom pengar för fotografier med deras barn.

– Vi får samtal från folk som säger att han är ”läskig”, säger Joyce Blaschke, talesperson för Santa Cruzpolisen till New York Post. Baserat på hans historia råder vi allmänheten att inte vara i kontakt med den här personen. Jag skulle inte ta något foto med honom.

ANNONS

Har gjort liknande saker förr

Enligt polisen rör det sig om en man med samma namn som en person som tidigare dömts till fängelsestraff för ett liknande beteende. 2013 anklagades ”Ondskefulle Elmo”, en man som klätt ut sig till Sesamkaraktären Elmo, för att ha trakasserat turister i New York. Utklädd till den håriga figuren skrek han antisemitiska glåpord på Times Square.

Den mannen dömdes till fängelse efter att ha hotat att utpressa organisationen Flickscouterna genom att sprida ett rykte att gruppen drev ett ”våldtäktsläger” i Kambodja.

– Jag accepterar att jag har begått ett brott, men jag är inte på något sätt ledsen för Flickscouternas skull.

Enligt New York Post ska samme man ha gripits i San Fransisco, inte långt från Santa Cruz, efter att ha greppat tag i ett barn i sin röda Elmodräkt.

Polisen har inte bekräftat att det är samma man som nu gripits i Santa Cruz.

ANNONS