Påskparaden i Vänersborg: ”Satsar på ett nytt rekord”

Denna vecka är det dags igen för det årliga påskfirandet i Vänersborg. På lördag är det full aktivitet hela dagen. Väl på plats erbjuds allt från bakluckeloppis till påskparad och arrangörerna hoppas på ett rekordår.

ANNONS
LocationVänersborg|
|

Påskfirandet i Vänersborg har blivit lite av en tradition. I cirka 30 år har människor samlats, stora som små, och hållit tillställningen vid liv.

Påskaftonen har länge varit en dag som uppmärksammat glädje och samhörighet och i år är inget undantag.

Alla är välkomna

Mia Dahlén är verksamhetsutvecklare på Forum Vänersborg och evenemangets arrangör. Hon menar att påskaftonen är till för alla som vill delta.

– Vi har ingen bestämd målgrupp, alla som vill fira en traditionell påsk tillsammans är välkomna. Det spelar ingen roll om du är påskgubbe, påskgumma, pojke eller flicka, säger Mia Dahlén.

Nyheter i år

När en tradition har funnits i cirka 30 år finns det en risk att utförandet blir aningen gammaldags, men detta behöver ni inte oroa er för. Det finns nya spännande aktiviteter på schemat som ger högtiden nytt hopp och liv.

ANNONS

Nytt för i år är maten som serveras, Folkets hus erbjuder nämligen påskinspirerad lunch. För barnen finns det även möjlighet att träffa påskharen och påskhäxan. I övrigt uppmanar påskdoppet till årets första bad, för de mer våghalsiga individerna.

Dagens höjdpunkt

Till besökarnas förtjusning är den populära påskparaden tillbaka i år igen, en parad där deltagarna vandrar genom staden i påskkläder till musik framförd av Stadsmusikkåren.

Evenemangets arrangörer uppmuntrar alla paradens deltagare att klä ut sig till något påskrelaterat för att förhöja upplevelsen och bidra till den trevliga stämningen. Detta uppskattas mycket och det finns fina priser att hämta ut för bästa utklädnad. Mia Dahlén menar att påskparaden är det bästa med hela firandet.

– Paraden är mycket uppskattad av besökarna och det är definitivt påskaftonens höjdpunkt.

Hoppas på publikrekord

Påskfirandet har varit mycket uppskattat av besökarna och det är en långt levande tillställning. Deltagarsiffrorna har varit spridda, men rekordet för mest antal medverkande barn är över 400. Mia Dahlén hoppas att slå det rekordet i år.

– Klart att man satsar på ett nytt rekord, men vi hoppas att minst 300 barn deltar.

LÄS MER:Påskparaden i Vänersborg genom åren

ANNONS