"De krigade väl lite bättre än oss"

Det såg länge ut som att målvakten Jonas Skorven Perssons debut i IFK Vänersborg skulle sluta i succé. Nu blev det ändå gamnacke på målvaktsräven sedan Vänersborg tappat 0-3 till 3-3 i Kalix.

ANNONS
|

En gång i tiden spelade faktiskt Jonas "Skorven" Persson bandy i Kalix. Det är från Kalix som IFK Vänersborgs nye keeper kommer men i dag har han inte många kopplingar kvar där uppe.

– Mamma och pappa bor på Gotland, men visst har jag några kompisar kvar här men det är inga speciella känslor att komma hit upp ändå, säger han.

Då var det mer speciellt att få debutera för sitt nya lag.

Och Vänersborg fick en drömstart där Joakim Hedqvist började med att finta bort landslagsbacken Olov Englund för att sedan fortsätta att lura Kalixmålvakten med en fin dragning.

ANNONS

Sedan gjorde Mikko Lukkarila 0-2 i den elfte matchminuten.

Därefter var det "Skorven" Perssons tur att visa vilka kvaliteter han har som målvakt.

Efter att Kalix hade haft ett skott i stolpen i den 30:e matchminuten sköt hemmalagets ytterhalv Anthon Khrapenkov ett hårt skott mot bortre stolpen, men "Skorven" var där med vänsterhanden och räddade.

– Vi hade rätt bra koll på dem och de fick ta skott utifrån. Och det blir genast lite lättare när det inte är något folk emellan, säger Jonas.

När Christoffer Fagerström sedan fälldes av Antti Ekman i Kalix innanför straffområdet och där Vänersborgs målkung Joakim Hedqvist gjorde 0-3 på straff såg det mycket ljust ut för IFK.

0-3 stod sig också i halvtid men regnet som hade börjat falla i mitten av den första halvleken fortsatte att falla också i den andra och nu blev isen riktigt knottrig. De fina spelkombinationerna byttes ut mot långa lyror och långa kast – och det gynnade definitivt inte IFK Vänersborg.

– De krigade väl lite bättre än oss i den andra halvleken när vädret blev sämre. Vi var lite bättre när det var spelbart och de var lite bättre när det bara blev långbollar, det måste man vara ärlig och säga.

ANNONS

"Skorven" såg länge ut att få en hjälteroll i sin debut för sitt nya lag, men 1-3 var ett skott som smet under hans ena benskydd och 2-3, som kom i den 90:e matchminuten, var en styrning av Emil Viklunds äldre bror Simon där den nye IFK-keepern aldrig hann reagera.

– Han är nog för gammal för att orka ned på en sån boll, skojar Simon Viklund.

– Det var en riktigt bra prestation av honom, han är två meter ifrån mig och lyckas styra in den, säger "Skorven".

Sedan kom också 3-3 i den tredje tilläggsminuten, signerat Pekka Hiltunen, som också såg till att sänka Sverige i VM när han satte 3-1-målet för Finland i VM-semifinalen.

3-3-målet kom när drygt en minut återstod av matchen.

– Det är ju femtio man i straffområdet när han skickar in den och det är ju inte så lätt att hitta bollen där. Bollen gick in vid stolproten, säger Jonas Persson och tillägger:

– Men den kan ju lika gärna ta på någon utespelare i gröten, oftast gör den ju det. Det är slumpartat.

Hann du se den?

– Ja, men väldigt sent, jag hann inte dit. Det är klart att det är surt när vi släpper två så sena mål.

ANNONS

Vad tycker du om er insats?

– Även om vi inte skapade så mycket i andra halvlek så hade vi skaplig koll på lyften. Men det blir ju chansartat. Det är 95 minuter krig och de krigar lite bättre i andra och då blir det så här.

Hur ser du på era chanser att ta slutspelsplatsen?

– Vi har ju ett bra utgångsläge. Fyra poäng mer och bättre målskillnad än Broberg. Det ser bra ut.

ANNONS