15-åring dömd efter skolmisshandel

Efter en misshandel i en skolmatsal i Vänersborg döms en 15-årig pojke till samhällstjänst och skadestånd. Pojken har erkänt misshandeln.

ANNONS
|

I höstas gav sig 15-åringen på en jämnårig pojke när båda befann sig i högstadieskolans matsal. Den misshandlade pojken har berättat att den nu dömde oprovocerat gav sig på honom genom att utdela ett knytnävsslag, lyfta honom och kasta iväg honom mot stolar och tallrikar.

Pojken hamnade på golvet där han kröp ihop i fosterställning med 15-åringen fortsatte att slå honom. Efteråt hade pojken rodnader, rivmärken på ryggen efter tallrikarna och han blödde även näsblod.

15-åringen har i förhör erkänt misshandeln och att det var så det gick till som den andre pojken berättat. Uppgifterna bekräftas även av vittnen.

Anledningen ska ha varit ett rykte som 15-åringen var arg över, samt att den andre pojken uttalat elaka kommentarer om honom. Enligt domen visade det sig senare att ryktet dock var osant.

ANNONS

Tingsrätten i Vänersborg har nu beslutat att döma 15-åringen förmisshandel och till 25 timmars samhällstjänst. Den misshandlade pojken ska även få skadestånd på 7 000 kronor.

ANNONS