Sportlov: Aktiviteter för dig i Vänersborg, Trollhättan och Mellerud

Nu är det dags för sportlov i Trollhättan, Vänersborg och Mellerud. För många går tankarna då till skidåkning men det finns mycket annat att ta del av – TTELA har listat aktiviteterna.

ANNONS
|

Sportlov i Trollhättan: Det finns att göra

• I Trollhättans stad är utbudet av sportlovs-aktiviteter så väl vitt som brett och det erbjuds både klassiska vintersporter som många förknippar med sportlovet, men även mer stillsamma aktiviteter som spelkvällar på biblioteken och så kallat ”ateljéhäng” på konsthallen i Trollhättan. Att nämna bland de sporter som föreningarna i kommunen erbjuder att spela under lovet finns badminton och pingis, fäktning, padel och skridskor.

• Kommunen tipsar även om var kommunens bästa friluftsliv finns, det kalla vädret till trots.

Är du vintersportare och känner att det måste åkas skidor på sportlovet? Missa inte att det finns en konstsnöanläggning i Trollhättan. Vid skidstugan i Strömslund finns möjligheten att åka längdskidor.

ANNONS

• Om du inte har möjlighet att lägga några pengar på aktiviteterna kan du vända dig till stadens fritidsgårdar, som alla erbjuder kostnadsfria aktiviteter hela sportlovet. På fritidsgårdarna, som är utspridda över hela staden, kommer man som exempel kunna gå på disco, spela fotboll och åka på utflykt. Allt om sportlovet på fritidsgårdarna går att läsa här.

Källa: trollhattan.se

Sportlov i Vänersborg:

Även i Vänersborg är det mycket fokus på sport och fysisk aktivitet hela sportlovet långt. Men likt i grannkommunen till söder finns det även mer stillsamma platser att besöka.

• Som exempel kan barnen leka och pyssla på Barnens kastanj eller träffa författare och pyssla på Vänersborgs bibliotek.

• För tonåringarna kan man på tisdagen besöka Timjans lokaler, på onsdagen Torpa fritidsgård och på torsdagen Lyckans fritidsgård för att spela spel med Timjan (mötesplatsen för dig mellan 13 och 25 år).

• Kommunen bjuder även in till att åka skridskor under sportlovet, en given aktivitet för många under detta lov. På kommunens hemsida går att läsa vilka tider allmänhetens åkning är öppet. Om man inte har egen utrustning för att åka skridskor, eller för annan fritidsaktivitet så går det att hyra hos Fritidsbanken.

Källa: vanersborg.se

Mellerud: Det finns att göra på sportlovet

• I Mellerud sker mycket på biblioteket under sportlovet. På måndagen, tisdagen och onsdagen anordnar de aktiviteter för barnen. Det blir bland annat bokklubb, högläsning och tipspromenad.

ANNONS

• På tisdagen har Equmeniakyrkan i Mellerud öppet hus från klockan 17.00 till 20.00 men spel, film och fika. Det är för barn och unga i åldrarna 8 till 14 år.

• Torsdagen den 22 februari kan man besöka Bäckens gård i Mellerud och träffa djur och fika. Man erbjuder även grillning, antingen medtaget eller korv och bröd att köpa på plats.

• För den mer sportande Mellerud-bon får man inte missa att Melleruds bowlinghall har ett sportlovserbjudande för ungdomar, då man får 50 procent rabatt på bowling och biljard. Under veckan har de öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 16.00-20.00.

• Rådahallen har utökade öppettider under lovet.

Källa: vastsverige.com

ANNONS