Högskolan lägger en kvarts miljon i Almedalen

Högskolan Väst satsar en kvarts miljon kronor på Almedalsveckan. Hur många som deltar i seminarierna är en av de saker som ska utvärderas för att se om satsningen gett effekt. Det första hölls i måndags och hade 100 deltagare, och det är man nöjd med.

ANNONS
|
I år satsar Högskolan Väst mer än någonsin på Almedalsveckan. Med fyra egna seminarier och ett tält intill Almedalsparken, där partiledarna håller sina tal om kvällarna, hoppas man på uppmärksamhet. – Högskolan Väst har varit här i flera år men i lite mer begränsad form. I år gör vi en större satsning, säger Maria Derner, kommunikationschef på Högskolan Väst. Högskolan Väst är inte ensam om att satsa mer på Almedalen i år. Enligt en undersökning som SVT gjort så lägger högskolor och universitet nästandubbelt så mycket pengar på Almedalsveckan i år jämfört med för fyra år sen. Kostnaden för högskolans medverkan är ungefär 250 000 kronor, enligt Maria Derner.
Hur utvärderar ni om Almedalsveckan gett effekt? – Dels genom att titta på hur många som kommit på våra seminarier. Almedalen är en effektiv mötesplats med många beslutsfattare på plats. Det finns goda chanser till många informella möten, så vi kommer att titta på hur många möten vi fick till och hur många kontakter vi knöt. Sen ska vi också utvärdera satsningen på att vara med i Västsvenska arenan.
Vad går pengarna till? – Den stora kostnaden är att vi betalar en medlemsavgift på 100 000 kronor till Västsvenska arenan. Sen tillkommer det boende och resor och sådant, säger hon. Västsvenska arenan är en sammanslutning där bland andra alla högskolor i Västsverige är med. De erbjuder en sorts infrastruktur i Almedalen som Maria Derner hoppas ska leda till större genomslag för Högskolan Väst. Bland annat genom att vara med på seminarier som anordnas inom samarbetet. – Vi märker av en högre efterfrågan på våra forskare i år, för att vara med på paneldebatter och så, säger Maria Derner.
Förutom det håller högskolan i fyra seminarier på egen hand. – Vi vill lyfta fram vår forskning, säger Maria Derner. I måndags hölls det första seminariet. 40 personer deltog på plats och ett 60-tal följde seminariet genom livesändningen på webben. – Vi är nöjda. Det är en bra uppslutning tycker vi. Det är hård konkurrens här, med över 3 700 aktiviteter. Forskare kommer att avlösa varandra under veckan, totalt kommer ungefär 13 personer från Högskolan Väst att åka till Almedalen.
ANNONS