Gosedjursövernattning på bibliotek

Under onsdagen var det dags för gosedjursövernattning på Kronan bibliotek i Trollhättan. Barnen lämnade in sina djur som under en kväll och natt på biblioteket fick vara med på flera olika aktiviteter.

ANNONS
LocationKronogården|
|

På eftermiddagen kom barn i åldrarna 4-8 år till Kronan bibliotek i Trollhättan och lämnade in gosedjur. Under kvällen den 24 till 25 oktober duggade aktiviteterna tätt för gosedjuren. De fick bland annat klättra i bokträd, spela spel, köra bokvagnsrace, lyssna på högläsning och äta pizza.

– Jag läste en godnattsaga för gosedjuren, men innan det fick de ha det riktigt kul och busade ordentligt. Bokvagnsrace och klättring var populärt, berättar Ann Cavalli-Björkman, barnbibliotekarie på Kronan bibliotek.

Förevigas i fotoalbum

Allt dokumenterades med bilder och när barnen under torsdagseftermiddagen hämtade hem sina gosedjur fick de dessutom med sig ett fotoalbum för att föreviga gosedjurens fartfyllda övernattning på biblioteket i bildform.

ANNONS

– Jag tycker sånt här är jätteroligt och det roligaste är nog när barnen kommer och hämtar sina gosedjur och fotoalbumet. Vi går här och väntar ivrigt på att barnen ska komma, det kommer bli ett sådant skojigt ögonblick.

Inspiration till gosedjursövernattning fick Kronan bibliotek från regionbibliotekarien Peter Alsbjer. Aldrig tidigare har det hållits en liknande övernattning för allmänheten i Trollhättan. Utan regler och krav fick de barn som ville lämna in mjukisdjur, men det fanns en grej som Ann tipsade barnen om innan de lämnade in sina gosedjur:

Viktigt att välja rätt djur

– Att inte lämna ifrån sig ett favoritgosedjur. För då kan kan man ju sakna det för mycket över natten och det är inte kul.

Utöver glädjen det skänker barnen berättar Ann att övernattningsaktiviteten är ett bra sätt att få barnen till biblioteket.

– Barnen tycker det här är jätteroligt och det är ett sätt att öka tilliten mellan barnen och biblioteket.

ANNONS