I dag avslöjas prinsessans namn

Prinsessan ska heta Adrienne Josephine Alice, med tilltalsnamnet Adrienne. Prinsessan tilldelas hertiginnedömet Blekinge.

ANNONS
|

Hade de en lista med möjliga namn? En de stött och blött och funderat på vad inte bara de närmaste tycker, utan också en fördömande omvärld med twittertroll och hovexperter? Eller kom det av sig själv när den nyfödda prinsessan låg i deras armar?

Det lär vi aldrig få veta. Men nu vet vi vilket namn Sveriges yngsta prinsessa fått av sina föräldrar, prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill. Hon ska heta Adrienne Josephine Alice, med tilltalsnamnet Adrienne. Prinsessan tilldelas hertiginnedömet Blekinge.

– Allt har gått bra. Barnet är välskapt och har förvånansvärt mycket mörkt hår, vilket vi naturligtvis tycker är roligt. Det är spännande och det kräver ganska mycket. De här ungdomarna är ganska livliga, säger kung Carl Gustaf.

ANNONS

Bild från prinsessan Madeleines Instagramkonto:

Efter att namnet meddelats ska det hållas tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan. Där får bara den närmaste familjen och representanter för riksdag och regering vara med. De som inte får komma in i kyrkan kan framföra sina lyckönskningar i Rikssalen på slottet mellan klockan 13 och 16 då gratulationslistor ligger framme.

TT

ANNONS