Stort polispådrag efter mordförsök i Stenungsund

Under torsdagen pågick ett stort polispådrag i centrala Stenungsund sedan en person uppges ha blivit knivskuren utomhus. Polisen har rubricerat händelsen som försök till mord.

ANNONS
|

En anmälare ska enligt uppgifter på polisen hemsida strax före klockan 14 på torsdagseftermiddagen ha larmat polisens ledningscentral om att en man anträffats utomhus med skärskador i ett bostadsområde i centrala Stenungsund. Även ambulans har skickats till platsen.

När polis anlände anträffades den skadade mannen, och polispatrull lade tryckförband i väntan på ambulans.

Klockan 14.17 uppgav polisen att mannen förts med ambulans till sjukhus. Enligt initiala uppgifter kunde det röra sig om ett rån.

– Initialt fick vi in en anmälan om misstänkt misshandel och uppgifter om att mannen eventuellt skulle ha blivit rånad på sin bil, men det är just nu väldigt oklart om så är fallet eller vad som ligger bakom händelsen, uppger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Polisen omrubricerade därför klockan 14.39 händelsen till försök till mord.

Förhör med boende i området

Polis har vidare åkt till sjukhus för att hålla förhör med mannen, vars skadeläge ännu är oklart.

– Jag har inga uppgifter ännu om det handlar om livshotande skador eller inte, uppgav Anna Göransson strax före klockan 15.

Platsen har spärrats av för en brottsplatsundersökning och förhör hålls med boende i området.

Ingen misstänkt person har i nuläget gripits. Den knivskadade mannen ska enligt Anna Göransson vara i 30-årsåldern och under tidig torsdagskväll uppges skadeläget vara stabilt.

Ingen misstänkt i nuläget

Klockan 16.17 meddelade polisen att den initiala avspärrningen utökats och kommer att kvarstå tills polisens kriminaltekniker genomfört en brottsplatsundersökning.

Det fanns på torsdagskvällen ännu ingen misstänkt för händelsen.

Strax efter klockan 18 på torsdagskvällen meddelade polisen att den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen var klar.

ANNONS