Så länge stannar supervärmen

Det finns anledning att vara lite avundsjuk på den östra sidan av Sverige just nu. Åtminstone om man är värmedyrkare och bor i väst. – I öst stannar värmen lite längre, säger meteorologen Erik Rindeskär.

ANNONS
|
Helgens superväder är tyvärr på väg bort från Västsverige, meddelar meteorologen på söndagsmorgonen enligtGP.
– Den kommer stanna även i morgon, men passa på att njut. Undernatten till tisdagen kommer en del regnskurar som det ser ut, och en kallfront är på väg in som når Göteborgsområdet på tisdagmorgon-förmiddag, säger Erik Rindeskär, som är meteorolog vid Foreca.
Risk för åska
Men även om svalare luft är på väg in kan det bli soligt på tisdagen.
– Temperaturerna blir lite lägre än vad vi har haft, knappa 20 grader. På onsdag blir det lite ostadigare väder, växlande, och runt 18-20 grader. Det ser ut att bli mest uppehåll, säger Rindeskär.
Prognosen för torsdag ser i nuläget inte överdrivet festlig ut i Västsverige.
– Regnigare, mellan 16 och 18 grader, och en del åska.
Når öst senare
På östkusten däremot, kommer den svalare luften senare i veckan.
– Det kan bli en del växlande molnighet framemot onsdag men temperaturen ser ut att hålla sig vid 25-26 grader. På torsdag ser det ut som om kallfronten nått även hit, säger Rindeskär.
Tiondelar från tropisk natt
Men mycket kan hända innan torsdag – inklusive en tropisk natt i Bohusläns skärgård.
– För att det ska bli en tropisk natt ska temperaturen inte understiga 20 grader, och i Måseskär har det varit 19,4 grader förra natten och 19,6 nu i natt. Så nu är det bara tiondelar som fattas, och kanske når vi upp i det natten till måndag.
ANNONS