När polisen kontrollerade nio västsvenska thaimassagesalonger visade det sig att alla sålde sex. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. (Arkivbild)
När polisen kontrollerade nio västsvenska thaimassagesalonger visade det sig att alla sålde sex. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. (Arkivbild) Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen kontrollerade nio salonger – alla sålde sex

Sexhandeln på thaimassagesalonger i Västsverige är ett fortsatt stort problem. Vid en kontroll av nio salonger visade det sig att samtliga var förtäckta bordeller, skriver polisen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I februari i år dömdes en kvinna i Västsverige för grovt koppleri. Hon hade drivit 13 thaimassagesalonger som förtäckta bordeller. Det handlade om tusentals sexköp.

Polisen har fortsatt att kontrollera västsvenska massagesalonger. Resultatet: Alla kontrollerade salonger sålde sex.

– Under försommaren genomförde vi arbetsplatskontroller på ytterligare nio massageinrättningar. På samtliga säkrade vi tydliga spår som visade att de sålde sexuella tjänster. Det är uppenbart att just thaimassagesalonger frekvent används som förtäckta bordeller, säger poliskommissarien Peter Ljungdahl i pressmeddelandet.

Kontrollerna, som polisen genomförde med andra myndigheter, resulterade i en anmälan om koppleri. Det gäller en kvinna i 40-årsåldern som drev två av de kontrollerade salongerna i Göteborg.

ANNONS

Torskarnas tips: Köp sex för friskvårdsbidraget

Polisen har tagit kontakt med fastighetsägare och informerad dem om salongernas verksamhet. Flera uthyrare har sagt upp kontrakten.

De thailändska kvinnor som säljer sex på salongerna är oftast äldre än prostituerade på exempelvis eskortsidor på nätet. De är därtill ofta bosatta i Sverige sedan många år och flera är gifta med svenska män.

– Även om kvinnorna tycks ha en förhållandevis ordnad tillvaro så handlar det om en väldigt cynisk handel. Det förekommer nätforum där sexköpande män jämför och recenserar kvinnornas tjänster. De till och med tipsar varandra om att de kan subventionera sexköpet genom friskvårdsbidrag om de har ett kvitto på massage, berättar Peter Ljungdahl.

ANNONS