Chefsredaktör Cecilia Frisk tillsammans med reporter Daniel Gustafsson och nyhetschef Johannes Nilsson inför lanseringen av första avsnittet av TTELA Dokumentär.
Chefsredaktör Cecilia Frisk tillsammans med reporter Daniel Gustafsson och nyhetschef Johannes Nilsson inför lanseringen av första avsnittet av TTELA Dokumentär. Bild: Stefan Bennhage

TTELA nominerade till prestigefyllda priser

På onsdagen tillkännagav INMA, International News Media Association, årets nomineringar för Global Media Awards. TTELA är nominerade i inte mindre än två kategorier.
– Det är mediebranschens Oscars, säger Cecilia Frisk, TTELA:s chefredaktör.

ANNONS
|

INMA, International News Media Association, tillkännagav på onsdagen årets nomineringar för Global Media Awards.

TTELA kammande hem två nomineringar i olika kategorier:

– Jag är glad och stolt att dessa unika satsningar nomineras. Det är mediebranschens Oscars! säger TTELA:s chefredaktör Cecilia Frisk och fortsätter.

– Det är så roligt att den internationella mediebranschorganisationen INMA uppmärksammar de här satsningarna som har varit så viktiga för oss. Både med #görajulskillnadhär, som varit så viktig för hela TTELA – både redaktionen och säljavdelningen. Och vår banbrytande och unika granskningspodd med TTELA Dokumentär, som var en av de första i Sverige i sitt slag.

ANNONS

Premiär hösten 2019

TTELA Dokumentär hade premiär under hösten 2019, med tre avsnitt om Vänersborgsmordet. Efter det har flera avsnitt släppts, om både Metallskandalen, Kronanattacken, Assistentmordet – samt om Petris kamp mot corona i "6 dygn mellan liv och död". Konceptet har även utvecklats med vloggar från NU-sjukvården, för att skildra verkligheten på ett ännu närmre sätt.

#görajulskillnadhär var TTELA:s succékampanj från i julas. Då samlade TTELA, med stor hjälp av våra läsare, ihop julklappar till barn i vårt område som annars hade blivit utan. Sammanlagt samlades tusentals julklappar in och som skänktes vidare.

– Vi på redaktionen är såklart superstolta och glada över nomineringarna. Vi har en fantastisk redaktion som jobbat hårt med TTELA Dokumentär, som blivit ett nytt sätt för redaktionen att nå fram både till den befintliga, och en helt ny, publik, säger Johannes Nilsson, nyhetschef på TTELA.

Svenska tidningar fick totalt 19 nomineringar och sju av dessa gick till titlar inom Stampen Media. Två till TTELA och fem till Göteborgsposten.

ANNONS