Lastbilsolycka i Lilla Edet – släp blockerade E45

En lastbil var under natten till tisdag inblandad i en singelolycka på E45 i Lilla Edet. Hur olyckan gick till är oklart, men enligt räddningstjänsten hamnade dess släp på sidan vilket blockerade ett körfält. På tisdagen pågick bärgningsarbetet och vägen öppnades upp helt strax efter klockan 15.

ANNONS

Vad som föranledde olyckan är inte känt, men räddningstjänsten larmades till sträckan mellan Lödöse och Lilla Edet strax innan klockan 03 under natten mot tisdag.

– Ett släp från en lastbil ska ligga på sidan och blockerar höger körfält. Det ska också vara mycket gods vid sidan om, sade larm- och ledningsoperatör Fredrik Hjertén vid tiden för larmet.

Själva lastbilen ska i sin tur stått upprätt uppe på vägbanan. Vid klockan 05.30 meddelade räddningstjänsten att man inom kort skulle överlämna det återstående arbetet till bärgare och lämna platsen. Olyckan ska inte ha medfört några personskador.

Bärgningen påbörjades på förmiddagen och trafiken var fortsatt långsam i flera timmar. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

ANNONS

– Polis kommer vara på plats under bärgningen. När bärgningen påbörjas kan båda körfält i norrgående riktning komma att stängas av, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

För att kunna bärga släpet behövdes en lastmaskin tas till platsen för att flytta över lasten och tömma släpet. Därutöver hade det också uppstått problem med att bärga själva lastbilen.

– Det finns problem med att få upp lastbilen på släpet, fortsatte Thomas Fuxborg.

Trafikstörningen som orsakades av bärgningsarbetet upphörde strax efter klockan 15, då hela vägen öppnades upp.

ANNONS