Ladugård i Lilla Edet brann – gick inte att rädda

Under söndagsmorgonen började en lada i Lilla Edet att brinna. Enligt räddningstjänsten som är på plats gick den inte att rädda. Kvar i ladan ska gasolflaskor vara, därmed kommer räddningstjänsten vara kvar under en längre tid.
– Det kommer vara avspärrat under ett dygn, med bevakning från vår sida för att ha koll på flaskorna så att de inte exploderar, säger Crister Dyrfelt, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden kom in strax innan klockan fyra på söndagsmorgonen. Räddningstjänsten, ambulans och polis är på plats.

– Ladan har brunnit ned, säger Crister Dyrfelt, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten.

Inga djur eller människor ska ha befunnit sig i ladan. Branden spred sig till ett träd, men det ska nu vara släckt och det ska inte längre finnas någon spridningsrisk.

Räddningstjänsten avspärrar efter explosionsrisk

– Det ska finnas gasolflaskor i byggnaden men det är oklart vad som förorsakat branden, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

Christer Dyrfelt, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten tillägger:

– Så det kommer vara avspärrat under ett dygn, med bevakning från vår sida för att ha koll på flaskorna så att de inte exploderar.

ANNONS

– En anmälan om skadegörelse genom brand har uppkommit, men det kan komma att ändras, säger Anna Hammarbäck, polisens presstalesperson.

Än finns ingen misstänkt.

ANNONS